İçindekiler
Çene şeklinden ve boyutundan memnun olmayan kişiler çene ucu dolgusu ile arzu ettikleri çene görünümüne kavuşabilir. Çenenin daha belirgin ve daha orantılı görünmesini sağlayan çene ucu dolgusu farklı dolgu malzemeleri kullanılarak yapılabilir. Bu işlem ile yüzün alt tarafı uzatılır ve çok daha dengeli bir profil oluşturulur. Yüz hatlarının daha simetrik hale getirilmesi ve çene hattının keskinleştirilmesi de yine çene ucu dolgusu ile mümkündür. Çene ucu dolgusu son derece kısa süren bir işlemdir. Uygulamanın kalıcılığı ise kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine ya da hastanın cilt tipine göre farklılık gösterebilir. Çene ucu dolgusu yüz estetiğinin çok daha dengeli görünüme sahip olması için tercih edilen popüler bir kozmetik uygulamadır. Peki çene ucu dolgusu nedir ve operasyon öncesinde ya da sonrasında bilinmesi gerekenler nelerdir?
Estetik bir uygulama olan çene ucu dolgusu yaygın olarak çenenin şeklini ve boyutunu değiştirmek için gerçekleştirilir. Kullanılan dolgu malzemeleri genellikle hyaluronik asit bazlıdır. Bu dolgu malzemeleri çene hattının belirginleştirilmesi adına çene ucuna enjekte edilir. Çene ucu dolgusu ile yüzün alt kısmı biraz daha uzatılarak profilin dengeli bir hale gelmesi sağlanır. Ayrıca çenenin geriye doğru eğik görünümünü düzeltmek, çene hattına keskin görünüm kazandırmak ve yüz hatlarının çok daha simetrik görünmesini sağlamak da yine çene ucu dolgusu ile mümkündür.
Çene ucu dolgusu uygulamalarında hyaluronik asit dışında kalsiyum hidroksiapatit adı verilen dolgu malzemesi de kullanılabilir. Kullanılacak dolgu malzemesine kişinin ihtiyaçlarına ve cilt tipine göre karar verilir. Ameliyatsız bir işlem olduğundan iyileşme süreci kısadır. Ayrıca çene ucu dolgusu yalnızca estetik değil, psikolojik olarak da iyileştirici etkiye sahiptir. Özellikle kadınlar için düşünüldüğünde, yüzdeki estetik olmayan çene görüntüsünün estetik hale gelmesi, kadınların kendilerini çok daha iyi hissetmesine yardımcı olur. Nitekim çene ucu dolgusu yorumlar bakımından incelendiğinde, çene ucu dolgusu yaptıranların operasyonun sonuçlarından son derece memnun oldukları görülebilir.
Çene ucu dolgusu uygulamasında, çene ucuna dolgu malzemesi uygulanması esastır. Dolgu malzemesi olarak kalsiyum hidroksiapatit ya da hyaluronik asit kullanılır. Uygulama öncesinde uzman hekim tarafından kapsamlı muayene yapılarak hastaların ihtiyaçları belirlenir ve tedavi süreci planlanır. Adım adım “çene ucu dolgusu nasıl yapılır?” merak edenler içinse işlem adımları şu şekildedir:
Çene ucu uygulamasının tamamlanması ortalama olarak 20 ila 30 dakika sürer. Fakat bazen uzmanın deneyimine ya da uygulama bölgesinin genişliğine göre bu süre daha uzun ya da daha kısa olabilir. Uygulamanın etkilerinin başarılı şekilde görülebilmesi için, çene ucu dolgusu alanında uzman ve deneyimli bir hekim tarafından, steril ortamda yapılmalıdır.
Çene ucu dolgusu güvenli ve memnuniyet oranı yüksek bir işlemdir. Çene ucu dolgusu yapıldıktan hemen sonra hastalar iş hayatına ya da günlük hayata dönebilir. Ayrıca kullanılan malzemeler vücut tarafından doğal olarak emildiğinden, etkileri kayboldukça çene ucu dolgusu tekrarlanabilir. Ayrıca çene ucu dolgusunda sonuçlar son derece doğaldır ve dışarıdan bakan biri için herhangi bir estetik uygulamanın varlığı anlaşılmaz.
Çene ucu dolgusu çene görünümünden memnun olmayan herkes için uygun bir işlemdir. Çene ucu dolgusu yaptıranlar genellikle şu durumlardan memnuniyetsizlik duyar:
Tüm bunlara ek olarak çene ucu dolgusu yaptıracak olan kişilerin 18 yaşından büyük olması ve çene ucu dolgusu uygulamasına engel bir sağlık sorununun bulunmaması gerekir. Fakat çene ucu dolgusunun gerekli olduğu durumlarda ve ebeveynler tarafından izin verildiği sürece 18 yaşından küçük bireyler de çene ucu dolgusu yaptırabilir.
Çene ucu dolgusu öncesinde uzman hekim size tıbbi geçmişinizle ilgili sorular sorar ve fiziki muayene ile ihtiyaçlarınızı belirler. Ayrıca sizi çene ucu dolgusu öncesi sonrası hakkında detaylı olarak bilgilendirir. Operasyonun öncesi ile ilgili olarak bilinmesi gerekenler şunlardır:
Uygulama yaklaşık olarak 15 ila 30 dakika arasında tamamlanır. İşlem sonrasında uygulama bölgesinde miktar kızarıklık ya da şişlik olması normal karşılanır. Bu belirtiler birkaç saat içinde kendiliğinden geçer. İşlem sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar ise şunlardır:
Uygulamanın etkilerinin değerlendirilmesi, hastanın doktoru tarafından planlanan aralıklarla yapılır. Gerekli görüldüğü takdirde işlemin tekrarlanması mümkündür. Şekil bozukluğu ya da hacim eksikliği gibi sorunların çene ucu dolgusu ile giderilmesi için tek seans yeterlidir.
Kullanılan dolgu malzemesi, dolgu miktarı, cilt yapısı ve kişilerin yaşam tarzı gibi unsurlar çene ucu dolgusu kalıcılığı konusunda belirleyicidir. Fakat ortalama olarak 6 ay ile 12 ay arasında, uygulanan çene ucu dolgusu etkisini yitirmeye başlar. Böyle durumlarda enjeksiyonun tekrarlanmasında herhangi bir sakınca yoktur. Dolgu malzemesi de kalıcılık süresini etkiler. Örneğin hyaluronik asit ile yapılan dolguların kalıcılık süresi 6 ay ile 1 yıl arasında değişirken, kalsiyum hidroksiapatit dolguların kalıcılığı 2 yıla kadar çıkabilir.
Kalıcılık süresi kişilerin yaşam tarzına ve beslenme alışkanlıklarına göre de değişkenlik gösterir. Örneğin güneşe uzun süre maruz kalan dolgu maddeleri erime eğilimindedir. Bu yüzden güneş kremi kullanarak işlemin daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak mümkündür. Tüm bunlara ek olarak sigara içmeyerek, bol su içerek ve düzenli egzersiz yaparak çene ucu dolgusu kalıcılık süresini uzatabilirsiniz.
Estetik bir çene hattı için gerçekleştirilen çene ucu dolgusu sırasında kullanılan malzemeler cilt tarafından kolayca emilir. Bu yüzden çene ucu dolgusu yan etkileri ile öne çıkan bir uygulama değildir. Cerrahi bir işlem olmadığından herhangi bir komplikasyon oluşması ihtimali de son derece zayıftır. Fakat bazen tüm estetik uygulamalarda olabilen bir takım nadir risklerden bahsedilebilir. Bunlar arasından en sık karşılaşılanları morluk ve kanamadır. Çok nadir olarak ise enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar, cilt üzerinde şişkinlik ya da döküntü, kurdeşen, deri altında yumru şeklinde nodül oluşumu ya da grip benzeri semptomlar ortaya çıkabilir. Bu gibi belirtilerin ortaya çıktığı durumlarda acil olarak doktorunuza başvurmanızda fayda bulunur. Bu gibi belirtiler genellikle uygulamanın yapıldığı çene bölgesinde görülür.
Çene ucu dolgusu hem kısa süren hem de sonuçları hemen görülebilen bir uygulamadır. Yeterince vakti olmayanlar için bilinmesi gereken kısa bilgiler ise şu şekildedir:
Çene ucu dolgusu tüm dünyada belirgin bir çene için tercih edilen popüler bir uygulamadır. Türkiye’de çene ucu dolgusu İstanbul bölgesinde de yaygınlaşmış bir estetik uygulamadır. Elbette uzman hekim ve güvenilir klinik tercihi, çene ucu dolgusu uygulamasının başarılı bir şekilde tamamlanması açısından önem taşır. Uygulama kişiden kişiye farklılık gösterdiği için net bir çene ucu dolgusu fiyat bilgisi vermek de ne yazık ki mümkün değildir. Yine de burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, fiyattan önce işlemin güvenilir bir hekim tarafından yapıldığından emin olmaktır.
Çene ucu dolgusu pek çok farklı unsura göre fiyatlandırılır. Hastaların ihtiyaçları, cilt yapısı, deri altına enjekte edilecek dolgu malzemesinin türü ve kalitesi, uygulama bölgesinin genişliği, kullanılan ekipmanların kalitesi ve hekimin deneyimi gibi unsurlar çene ucu dolgusu fiyatları konusunda belirleyicidir. Bu yüzden net bir çene ucu dolgusu fiyatı vermeden önce uzman hekim tarafından detaylı bir fiziki muayene gerçekleştirilmesi gerekir. Eğer siz de “çene dolgusu nasıl yapılır?” sorusuna net bir yanıt almak, arzu ettiğiniz görünüme kavuşmak için randevu oluşturmak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sosyal yaşamın tamamen sekteye uğradığı pandemi döneminde sağlık turizmi de ciddi şekilde etkilendi elbette.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın etkili bir yolu olan Q Switch Lazer tüy sarartma işlemi...