Sizi Arayalım

Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş estetiği, hem sosyal hayatta hem de iş hayatında ikili diyaloglarda, gülümserken, kahkaha atarken estetik diş görünümü kazandırmak için uygulanır. Diş estetiği, hem diş eti ile ilgili hem de diş ile ilgili tedavileri kapsar. Diş şekli, diş rengi ve dişlerin yapısında meydana gelen problemler ya da diş eti sorunları düzeltilerek sağlıklı ve estetik görünüm elde edilir. Ağzımız ve dişlerimiz karşılıklı iletişim kurarken en çok dikkat çeken bölgedir. Bu yüzden kişinin özgüvenini ve benlik saygısını da etkiler. Herkes doya doya kahkaha atarak rahat bir şekilde gülümsemek ister. Günümüzde gelişmiş pek çok diş tedavi yöntemiyle istenilen görünüme kavuşmak artık hayal değildir.

Diş hekimi muayenesiyle hastanın hangi işlemlere ihtiyacı olduğu belirlenir ve nasıl yapılacağı planlanır. Gülüş tasarımı oluşturulurken hastanın beğendiği estetik diş modelleri de göz önünde bulundurulur. Diş, ağız sağlığı göz önünde bulundurularak tedavi planı oluşturulur, daha sonra dudaklar mimikler hesaplanarak gülüş estetiğinin ortaya çıkması için uygulamalar yapılır. Diş estetiğiyle aralıklı olan dişlerin boşluklarını kapatmak, kozmetik diş görünümü elde etmek mümkündür. Yalnız doğru ve sağlıklı sonuçlar elde etmek için işlemlerin alanında başarılı uzman doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Diş estetiğini daha yakından incelemek için diş estetiği nedir, diş estetiği uygulamaları nelerdir, diş estetik dolgu nedir, diş eti estetiği nasıl yapılır gibi merak edilen sorulara bir göz atalım.

Diş Estetiği Nedir?

Dişlerimiz ve diş etimiz zamanla aşınabilir, doğru bakım uygulanmazsa istenmeyen problemler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda, doğuştan gelen ve kişinin daha çok estetik açıdan hoşlanmadığı görünümler de vardır. Dişler insanlar için büyük önem arz eder. Çarpık, solgun renkli, çürümüş dişler insanları sosyal açıdan olumsuz yönde etkiler. Diş estetiği sayesinde dişlerdeki simetrik olmayan görüntü, kırılmış, çekilmiş ya da çürümüş dişlerin onarılması mümkündür. Diş eti estetiği ile de çekilmiş olan ya da dişin yüzeyini olması gerekenden daha çok kaplayan diş etine işlem yapılırken, ilk olarak ağız sağlığı dikkate alınır. Daha sonraki adımda estetik bir görünüm kazandırmak amaçlanır. Böylelikle; gülüşünüzü daha estetik bir hale getirmek için diş rengi, şekli, boyutu, diş eti çizgisi ve dişlerin hizası dikkate alınarak bir tasarım oluşturulur. İşlem öncesinde yüz yapısı ve ağız yapısının uyumu düşünülerek bir değerlendirme yapılır.

Diş estetiği ve diş eti estetiği birbirinden farklıdır. Diş eti estetiği diş etlerinin sağlığı ve oluşturduğu görüntü ile ilgiliyken; diş estetiği dişin kendisinde meydana gelen kırılma, renk değişimi, diş kaybı yani diş eksikliği, aralıklı diş görünümü, estetik diş dolgusu gibi estetik diş hekimliği tedavi uygulamalarını içerir. Diş eti estetiği de diş estetiği kapsamında tedavi kapsamında yer alır. Diş eti estetiği pembe estetik olarak da karşımıza çıkar. Estetik diş işlemleriyle sağlıklı ve güzel bir gülüş elde etmek mümkündür. Diş estetiği uygulamaları ihtiyaç doğrultusunda birçok dişe yapılabileceği gibi tek bir dişe de yapılabilir. Kişiye özel bir planlama ve tedavi şekli uygulanır.

diş estetiği yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

Diş Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Diş estetiği, dişlerinde ve diş etlerinde problem olan kişilerin diş hekimliği tarafından tedavi edilmesi ile yapılır. Çoğu insan güzel ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmak ister. Özellikle ön diş bozuklukları çok fazla dikkat çeker. Ön dişlerdeki çürüme, düzensiz uzama, diş rengi değişimleri, diş aralarındaki boşlukların oluşumu, diş eti çekilmesi ve diş eti uzaması gibi problemler estetik olmayan görünümlere neden olur. Bu problemi çözmek için birtakım estetik işlemler uygulanır. Bunlar: Estetik diş dolgusu, dental implant, estetik diş kaplama, diş beyazlatma, diş eti estetiği, diş minesi şekillendirme ve diş teli uygulamalarıdır. Bu uygulamalar ile dişlerde ve diş etinde olan problemler giderilerek estetik bir gülüş tasarımı ortaya konur. Aynı zamanda bu işlemlerle ağız sağlığı korunmuş olur.

Estetik Diş Dolgusu

Ağız sağlığına dikkat edilmediğinde; dişlerde renk değişimi, aşınma ve çürüme meydana gelme ihtimali artar.  Ayrıca, dişlerde meydana gelen aşınma dişlerin zayıflayarak kırılmasına da zemin hazırlar. Kırılan, aşınan ve çürüyen dişlerin eski estetik görüntüsüne kavuşması için önce tedavi işlemi uygulanır. Daha sonra estetik dolgu diş üzerine yerleştirilir. Estetik dolgu ile kırılmış dişleri kişinin kendi renk tonuna göre onarmak, dişlerde oluşan renk değişikliğini gidermek, diş boyu kısaysa uzatmak ve dişlerin aralarındaki boşlukları kapatmak vb. işlemler gerçekleştirilebilir.

Ağızda sindirilebilen yiyecekler, plakların içerisinde yer alan bakteriler ve ağız temizliğinin iyi bir şekilde yapılmaması ile bakterilerin hızlıca üremesi dişte çürüğe neden olur. Dişlerdeki aşınmalar ise diş kırıklarının oluşmasına neden olabilir. Aynı zamanda diş sıkması nedeniyle ya da düşme gibi travmatik durumlarda da dişlerde kırılmalar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda estetik dolgu diş üzerini kaplayacak şekilde ve boyutta tasarlanır. Genellikle estetik diş dolgusu olarak kompozit dolgular ya da porselen dolgular kullanılır. Kullanılacak dolgu malzemeleri dişteki deformasyonun seviyesi ve boyutu ile değişiklik gösterebilir. Dolguyla yapılan tedavi yalnızca estetik nedenlerden dolayı değil sağlık açısından da önemlidir. Diş çürükleri vücut sağlığını tehdit eden pek çok probleme neden olmaktadır. Bu yüzden zamanında ve doğru bir şekilde tedavi edilmelidir. Öncelik sağlık açısından iyi ve estetik açıdan da belli olmayacak dolgu malzemesi kullanmaktır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan kompozit dolgular uygulanan dolgunun dışarıdan anlaşılmasını engelleyerek doğal bir görünüm sunar. Konuşurken, gülerken dikkat çekmesinden dolayı özellikle estetik dolgu ön diş için daha fazla önemlidir.

Estetik diş dolgusu nasıl yapılır diye baktığımızda ilk önce doktor muayenesi ile dişler kontrol edilir. Muayene esnasında yapılacak işlemler belirlenir. Dolgu uygulaması lokal anestezi ile gerçekleştirilir. Yapılan lokal anesteziyle müdahale edilecek bölgenin uyuşması ile işlem başlatılır. Dişte meydana gelen çürükler ve diş yüzeyi temizlenir. Daha sonra dolgu malzemesinin daha iyi yapışması için gerekli işlemler yapılır. Dişinizin rengini tutturacak şekilde ve uygun kıvamda dolgu malzemesi hazırlanır.  Hazırlanan malzeme dişte bulunan boşluğa yerleştirilir. Uygulanan ışınla birlikte dolgu uygun sertliğe getirilir ve dolgunun yüksekliği diş yapınıza göre ayarlanır. Kırılmış ya da aşınmış dişler için de benzer prosedürler uygulanır. Özellikle kırılan ön dişlerse, ön iki diş estetiği diğer dişlere uyacak şekilde hizalanarak gerçekleştirilir.

Dolguların kullanım süresi kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Ağız sağlığına ne kadar dikkat edildiğine, ne kadar aralıklarla diş muayenesine gidildiğine, doğru diş temizliğinin yapılmasına ve önem verilmesine göre bu süre değişiklik göstermektedir. Genel olarak kompozit dolgular 3-5 yıl arasında bir ömre sahiptir. Dişle aynı renge sahip, her yaşa yapılabilen ve alerjik reaksiyon riski oluşturmayan kompozit ve porselen dolgular rahatlıkla uygulanarak dişlerde doğal ve estetik bir görünüm oluşturur. Kalitesiz dolgular, zamanla renk değişimine neden olabilir; aynı zamanda hem diş sağlığınızı hem de vücut sağlığınızı tehdit edebilir.

Dental İmplant

Dişlerimize ne kadar özenli ve dikkatli bir şekilde bakım yapsak da diş kayıpları yaşamak bazen kaçınılmazdır. Travmatik bazı olaylar, diş çürümesi ve diş ile ilgili kist vb. durumlar sonucunda diş kaybı görülebilir. Önceki yıllarda diş kaybı yaşayan kişiler için tedavi yöntemi olarak takma diş ya da köprü uygulaması yapılmaktaydı. Köprü, yapımı esnasında diğer sağlam dişlerin törpülenmesine neden olurken, takma dişlerin ise doğal dişlerin hissiyatını ve konforunu sağlaması mümkün değildir. Günümüzde gelişen teknolojinin de etkisiyle daha kalıcı, sağlıklı ve estetik bir yöntem olan diş implantı uygulaması yapılmaktadır. İmplantlar kalıcı ya da çıkarılabilen yapay dişlerin tutunması için sağlam bir temel oluşturur. Çekilen diş yerine çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyum ya da zirkonyum malzemeden yapılan bu implantlar yapay bir kök görevi görür. Bu yapay kökün üzerine ağız yapınıza uygun bir diş protezi yerleştirilir. Bu işlem ile yanda bulunan diğer dişlere zarar vermeden doğal diş görünümüne sahip olunur.

Çene kemiği içerisine yerleştirilen vida yapay bir diş kökü görevi gördüğü için; üzerine yerleştirilen diş protezi ile doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, kahkaha atabilir ve günlük rutinlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle takma diş protezlerinde yaşanan uyum sorunun ve köprü uygulamasında meydana gelen komşu dişlere zarar verme durumunun önüne geçilmiş olur. Tek bir diş eksik olduğunda kişinin doğal dişlerinden ayırt edilemeyecek şekilde yapay diş takılır ya da birden fazla eksik dişlerin olduğu durumlarda sabit protezler yapılarak takma dişlere göre daha konforlu kullanım sağlanır.

İşlem için öncelikle detaylı bir muayene ve röntgen çekimi gerekir. Çekilen röntgen ile dişlerin durumu incelenir. Diş implantı yapılacak bölgede herhangi bir apse, iltihap vb. durumların olmaması gerekir. Böyle durumlarda önce tedavi yapılır daha sonra işlem gerçekleştirilir. Dişlerin ölçüsü alınır. İşlem lokal anestezi altında gerçekleştirilir. İki yöntem ile diş implantı uygulanabilir. Birinci yöntemde implant vidası yerleştirildikten sonra kalıcı olmayan bir protez yerleştirilir. İkinci yöntemde ise implant vidası yerleştirilir üzerini diş eti kaplar ve iyileşmesi için süre verilir. Sabit protez başlığı daha sonra takılır. Her iki yöntemde de sabit başlıkların takılması için işlem sonrası en az üç ay iyileşme süresi tanınması gerekir. İşlem tamamlandıktan sonra kişiler doğal diş gibi normal yeme içme rutinini sürdürebilir. İmplantların üzerine yerleştirilen estetik zirkonyum diş ile doğal dişe benzer şekilde bir görünüm elde etmek mümkündür. Zirkonyum diş estetiği sayesinde dişte zamanla renk değişimi görülmez.

Estetik Diş Kaplama

Kaplama uygulaması, dişlerde oluşan çürük ve kırık gibi diş yapısındaki kayıplarda ya da dişe estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla uygulanır. Herkesin diş ve ağız yapısı aynı olmayacağı için uygulama kişiye özel yapılır.  Diş kaplama estetiği diş kullanımını iyileştirmek ya da dişlere estetik bir görünüm kazandırmak için yapılabilir. Dişlerde meydana gelen çürükler, dişler arasındaki boşlukların giderilmesi ve diş şeklinin değiştirilmesi gibi nedenlerle diş estetiği kapsamında uygulanır. Aynı zamanda, dişlerdeki aşınma, dişleri sağlamlaştırmak ve diş kırıklarını ya da eksikliğini gidermek için yani dişlerin kullanımını ilgilendiren fonksiyonel nedenler için uygulanır.

Kaplama yapılacak diş öncelikle işleme hazırlanır. Uygulama yapılacak dişin sayısında göre işlem 1 ile 10 gün arasında gerçekleştirilebilir. Diş hekimi tarafından yapılan muayene ile kaç dişe işlem yapılacağı ve yapılacak kaplamanın malzemesine karar verilir. Alınan diş ölçüsü ile laboratuvar ortamında kaplamalar oluşturulur. Porselen diş kaplama, lamina diş kaplama, metal destekli diş kaplama ve estetik zirkonyum diş kaplama çeşitleri mevcuttur. Bu çeşitler içerisinden hastaya en uygun olanı kullanılır. Günümüzde genellikle zirkonyum kaplamalar kullanılsa da yapılacak işlemin boyutuna göre uygulanacak kaplamanın malzemesine diş hekimi tarafından karar verilir. Estetik porselen diş kaplamanın yapılması için öncelikle var olan dişlere törpüleme işlemi uygulanır.

Dişler törpülendikten sonra dişlerin kalıbı çıkartılır ve alınan ölçü ile porselen dişler hazırlanarak dişlere sabitleme işlemi gerçekleştirilir. Lamina diş kaplama, diş yapısında yoğun bir kayıp olmadığı zamanlarda daha çok kaplama işleminden ziyade koruma amaçlı uygulanır.   Metal destekli diş kaplamada ise dışında porselen içinde metal içerik kullanılır ve diğer yöntemlere göre maliyet olarak daha düşüktür. Zirkonyum kaplama, altında herhangi bir metalden kaynaklı koyu renk olmadığı için rengi sayesinde diğer dişlerle bir bütünlük sağlar. Sıcak ve soğuk yiyecek içeceklerde sızlama yapmaz, aynı zamanda yapım aşamasından sayesinde sağlamdır. Diş görünümüne en çok benzeyen fakat diğer kaplama işlemlerine göre biraz daha maliyetli olan bi uygulamadır. Kullanılan materyalin kaliteli olması göz önünde bulundurulduğunda sıkça tercih edilir.

Diş Beyazlatma

Bembeyaz uzaktan parlayan dişler çoğu kadın ve erkeğin hayalidir. İnsanlar güzel ve sağlıklı diş görünümüne sahip olmak için uğraş verirler. Diş beyazlatma işlemi de bunlardan biridir. Diş minesinde meydana gelen dişin iç ve dış kısmında görülen renk değişimlerini gidermek için uygulanır. İlaç kullanımı, sigara, çay, kahve, kola tüketimi gibi nedenlerle dişin iç ve dış kısmında renklenme ortaya çıkabilir. Çeşitli yöntemlerle diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilebilir. Doğal yöntemler, diş beyazlatma kalemleri, diş beyazlatıcı macunlar vb. uygulamalar yaygın bir şekilde kullanılır. Fakat hiçbiri klinik ortamında yapılan diş beyazlatma işlemi kadar iyi bir sonuç vermez. Aynı zamanda bu uygulamalar yanlış kullanımda diş minesine zarar vererek aşınmasına neden olabilir. Diş yapısına estetik bir görünüm kazandırılsa da dişin sağlıklı yapısını bozabilir. Bu yüzden diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemi tercih edilmelidir. Bu işlemde dişler muayene edildikten sonra, diş hekimi tarafından hazırlanan jel uygulaması ile beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Diş beyazlatma işlemiyle, daha estetik ve parlak bir gülüş elde edilir. Dişlerde hassasiyet, diş eti tahrişi gibi yan etkiler de ortaya çıkabilir.

Diş Eti Estetiği

Diş eti estetiği bir diğer adı ile pembe diş estetiği diş etlerinde yer alan simetrik olmayan görüntünün giderilmesi için uygulanır. Diş eti çekilmesi, diş morarması, diş eti sarkması, diş eti kanaması vb. diş etinde ortaya çıkan bütün rahatsızlıkları gidermek için yapılan işlemler diş eti estetiği kapsamındadır. Diş etinin normal sağlığına kavuşması için birtakım diş estetiği işlemleri uygulanır. Diş eti estetiği ne kadar erken uygulanırsa o kadar iyi sonuç verir. Pembe diş estetiği nasıl yapılır yani bir diğer adıyla diş eti estetiği nasıl yapılır diye bakıldığında farklı uygulamalar mevcuttur. Kişinin diş etleri şayet diş üzerini örtüyorsa diş eti törpülenerek bu sorun ortadan kaldırılabilir. Böylelikle daha uzun bir diş görünümü de ortaya çıkar.

Gingivektomi yöntemi sıkça kullanılır. Diş etlerinin istenilenden daha fazla göründüğü durumlarda diş eti dişleri kapattığı için dişler küçük görünür be gummy smile görüntüsü ortaya çıkar. Gingivoplasti ile dişler uzatılabilir ya da asimetrik görüntü ortadan kaldırılır. Bu uzatma işlemi diş kaplama yöntemleri ile de gerçekleştirilebilir. Diş etinde herhangi bir çekilme görülmesi durumda ise diş etinin durumuna bağlı olarak cerrahi ya da cerrahi olmayan müdahaleler uygulanır. Diş etindeki plaklar ve tartarlar temizlenerek bakteri oluşumunun önüne geçilir. İleri seviyede diş çekilmelerinde yumuşak doku greftleri uygulanarak başka bir yerden alınan doku çekilen diş eti bölgesine aktarılır. Böylelikle, diş eti estetiği yaptıranlar daha içten bir gülümsemeye kavuşurlar.

Diş Minesi Şekillendirme

Diş şekillerini eşitlemek, asimetrik diş görünümünü ortadan kaldırmak ve diş yapısındaki pürüzleri gidermek için şekillendirme işlemi yapılır. Kaplama uygulanacağı zaman da aynı diş minesi şekillendirme aşamaları uygulanabilir. Eğer diş yapınız olması gerekenden uzunsa ve bu da fonksiyonel sorunlara neden oluyorsa dişleri kısaltarak düzeltme işlemi gerçekleştirilebilir. Örneğin, vampir diş estetiği de köpek dişlerindeki düzensiz uzamanın önüne geçmek için uygulanır. Ancak dişlerdeki uzun görünümün diş eti problemlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı işlem öncesinde diş hekimi tarafından tespit edilmelidir. Dişlerin boylarının farklı olduğu durumlarda da dengelemek için şekil verme ve kompozit malzeme ile dolgu yapılarak diş boyutlarının eşitlenmesi sağlanır. Aynı zamanda dili rahatsız eden dişlerin üzerinde bulunan ufak pürüzler de diş minesi şekillendirme işlemi ile ortadan kaldırılır. Diş minesi oldukça hassas olduğu için dikkatli bir şekilde törpüleme işlemi yapılmalıdır. Aksi taktirde sızlama, sıcak soğuk hassasiyeti gibi problemlerle karşılaşılabilir.

Diş Teli

Dişlerdeki şekil bozukluğu içten ve doğal bir gülüşün önüne geçebilir. Diş ve çene yapasındaki uyumsuzluk kişileri rahatsız edebilir. Burada karşımıza diş teli ile gerçekleştirilen ortodontik tedavi çıkar. Diş ve çene arasındaki uyumsuzluğun diş teli ile tedavi edilmesi sağlanır. Diş teli, dişlerin üzerine yerleştirilen braketler yardımıyla tutunur ve dişlere istenilen görüntüyü sağlamaları için hafif ama yeterli bir baskı sağlar. Dişler kemik içerisinde hareket ettirilerek istenilen konuma getirilmeye çalışılır ve bu biraz zaman alan bir süreçtir. Dişlerin hareketini arttırmak için bazı lastik uygulamarı da yapılır. Kişilerin kendilerinin takıp çıkarabildiği bu lastikler braketler üzerine konumlandırılır ve dişlerin yerinden hareket etmesini sağlar. Böylelikle sağlıklı ve düzgün sıralanmış bir diş görünümü elde edilir. Fakat diş teli kullanımı sırasında tellerin ve braketlerin zarar görmemesi için sakız, havuç, erik gibi sert yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Ön Diş Estetiği

Ön dişlerimiz ikili diyaloglarımızda ağız bölgesinde en çok dikkat çeken yerlerdendir. Ön dişlerde yer alan simetrik olmayan görüntü, kırık, aşınma, çürük, renk bozukluğu gibi durumlarda uygulanan diş estetiği işlemidir. Ön diş estetik dolgu uygulaması ile dişlerde meydana gelen çürük gibi problemlerin diş rengi ile uyumlu dolgu malzemesi ile tedavisi gerçekleştirilir. Aynı zamanda ön dişlere kaplama işlemi de uygulanır. Tavşan diş estetiği bu kaplama işlemlerinden biridir. Bu uygulamada üst ön dişler diğer dişlere göre daha belirgindir ve çokça dikkat çeker. İnsanlar büyüklü küçüklü farklı farklı diş yapılarına sahiptir. Tavşan diş görünümü de bunlardan biridir. Tavşan diş estetiği, tavşanların iki uzun dişlerinden ilham alınarak tasarlanmıştır. Diğer dişlere göre uzun ve belirgin iki ön diş yapımı ile ortaya çıkar. En çok yaptırılan diş estetiği işlemlerinden biridir. Tavşan diş estetiği yaptırılırken; zirkonyum, kompozit ve porselen lamina yöntemlerinden biri kullanılır. Kullanılacak olan malzeme kişinin ihtiyacına göre diş hekimi tarafından belirlenir. Ön diş estetiği fiyatları kullanılacak malzemeye göre değişiklik gösterir.

Diş Estetiği Öncesi ve Sonrası

Diş estetiği öncesinde uzman bir diş hekimi tarafından muayene edilmek önemlidir. Yaptırmanız gereken işlemleri belirleyecek ya da istediğiniz ama diş yapınıza uygun olup olmadığını bilmediğiniz işlemleri tespit edecek kişi diş hekimidir. Diş estetiği öncesinde diş bakımı sağlanmalıdır. Herhangi bir iltihap, hastalık vb. durumlarda diş estetiği gerçekleştirilemez. Herhangi bir komplikasyon yaşamamak adına öncelikle işlem öncesinde var olan problemin çözülmesi gerekir. Yoksa sağlık açısından ciddi problemler ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda işlem ileri bir tarihe ertelenir. Gerekli koşullar sağlandıktan sonra doktor tarafından onaylanan diş estetiği işlemleri uygulanır. Diş estetiği sonrasında dikkat edilmesi gereken prosedürler diş hekiminiz tarafından yapılan işleme göre belirlenir. Sağlıklı bir sonuç almak için diş hekimi tarafından belirtilen adımların eksiksiz uygulanması gerekir.

Diş estetiği sonrasında özgüven ve benlik saygısında artış görülebilir. Daha öncesinde kahkaha atmaktan, gülümsemekten ya da ikili diyaloglara girmekten kaçınan kişiler rahatlıkla istedikleri şekilde davranabilir. Diş estetiği kişilerin sosyal hayatlarını, kendilerine bakış açılarını ve ikili ilişkilerini olumlu yönde etkiler.

Diş Estetiği Fiyatları

Dişlerimiz ve diş etlerimiz hem vücut sağlığımız hem de sosyal yaşantımız üzerinde etkilidir. Aynı zamanda, kendimize karşı olan tutumumuzu da etkileyebilir. Bu yüzden bazı kişiler için dişlerin estetik bir görünüme sahip olması çok önemlidir. Bazen de gerçekten hastalık, dişlerde fonksiyon kaybı gibi durumlara neden olduğunda ağız ve vücut sağlığını korumak amacıyla birtakım diş tedavileri uygulanmaktadır. Estetik diş fiyatları; diş hekiminize, işlem yapılacak şehre, işlem yapılacak kliniğe ve kliniğin donanımına, hangi işlemin yapılacağına, diş ya da diş eti problemlerinin ne seviyede olduğuna ve kullanılan malzemeye bağlı olarak değişir.

Estetik diş dolgusu fiyatları kompozit, porselen vb. hangi malzeme kullanıldıysa ona göre değişiklik gösterir.  Aynı zamanda, kanal tedavili diş estetik dolgu fiyatları işlem farkından dolayı daha pahalı olabilir. Diş eti estetiği fiyatları bir diğer adıyla pembe diş estetiği fiyatları, ne seviyede bir diş eti uygulaması yapılıyorsa ona göre diğer faktörler de göz önünde bulundurularak artar ya da azalır. Dişlerimiz konuşma, yeme içme gibi hayati fonksiyonlarımızı etkiler bu yüzden yapılacak işlemlerde fiyata göre hekim tercihi yapmaktan ziyade işlemlerde başarılı olan uzman bir diş hekimi bulmak daha önemlidir. Siz de alanında uzman diş hekimlerinden daha ayrıntılı bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Dudak Dolgusu Sonrası

Dudakların dolgun, simetrik ve estetik hale getirilmesini sağlayan dudak dolgusu sonrası yapılması gerekenleri bilmek...

Masseter Botoks Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş sıkma ve gıcırdatma gibi sorunlar bireylerin uyku kalitesini...

Sağlık Turizminde Dünya’da İlk 5’teyiz

Sosyal yaşamın tamamen sekteye uğradığı pandemi döneminde sağlık turizmi de ciddi şekilde etkilendi elbette.

Meme Estetiği Hakkındaki Gerçekler

Meme estetiği; meme biçimi, meme genişliği ve meme görünümü gibi pek çok nedene bağlı...

Son Güncelleme Tarihi : 23.02.2024