Sizi Arayalım

Selülit Nasıl Geçer?

“Selülit nasıl geçer?” sorusunun yanıtı, özellikle bu sorunu yaşayan kişiler tarafından merak edilir. Deri altındaki yağ birikerek deri dışında kötü bir görüntü oluşturur. Portakal kabuğu gibi görünen ciltte elastikiyet de azdır. Ciltteki portakal kabuğu şeklinin yol açtığı çukurlaşmalar ve buruşukluk, kadınların günlük hayatında kıyafet seçimlerini zorlaştırır. Ayrıca doyasıya güneşlenmek ve denize girmek isteyenler de bacakta selülit görüntüsü nedeniyle sürekli kamufle edici kıyafetler kullanmak zorunda kalır.

“Selülit nedir?” sorusuna cevap arayanlar, vücuttaki yağ hücrelerinin bu duruma yol açtığını bilmelidir. “Selülit ne demek?” konusunda söylenmesi gerekenlerden biri de sağlıksız beslenme ve hareketsizlik gibi durumlardan kaynaklanmasıdır. Yani sağlıklı bir beslenme ve spor ile selülitli bacak görünümünden kurtulmak mümkündür.

“Selülit nasıl geçer?” diye merak edenler için estetik müdahale seçenekleri vardır. Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan yapılacak uygulamalar ile sorunun önüne geçilebilir. Ancak selülit enfeksiyonu için bazen lazer lipoliz gibi cerrahi bir müdahale de uygulanabilir.

Selülit pek çok kadının yaşadığı bir cilt sorunudur. Ayrıca erkeklerde de söz konusu rahatsızlığın görülmesi mümkündür. Hem kadınlar hem de erkekler “Selülit nasıl geçer?” sorusuna yanıt ararken uzman hekimlere başvurmalıdır. Alanında deneyimli bir hekim, hastanın durumunu detaylı şekilde değerlendirdikten sonra doğru tedavi yöntemine karar verir. Hekim kontrolü dışında, sıradan bir güzellik salonunda yapılan estetik müdahalelerin, hastanın sağlığını tehlikeye sokacak ciddi seviyede olumsuz sonuçları olabilir.

Selülit Neden Olur?

“Selülit nasıl geçer?” sorusunun yanıtı kadar merak edilen bir diğer konu da söz konusu rahatsızlığın nedenleridir. Pek çok kişi “Selülit neden olur?” sorusuna yanıt arar. “Bacakta selülit enfeksiyonu neden olur?” noktasında bilim insanlarının net bir düşüncesi yoktur. Ancak yağ dokusunun bağ dokusu ile etkileşimi neticesinde ortaya çıktığı düşünülmektedir.

“Bacaklarda selülit neden olur?” diye araştırma yapanlar, özellikle yağ hücrelerindeki artışın bu duruma yol açtığını bilir. Erkeklerde selülit oluşumuna daha az rastlanmasının nedeni bağ dokusundaki farklılıklardan kaynaklanır. Söz konusu farklılıklar neticesinde cilt yüzeyinde çukurlu bir görüntü meydana gelir.

“Selülit neden olur?” konusundan bahsederken bazı hormonların etkilerine de değinmek gerekir. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre noradrenalin, insülin, tiroid ve östrojen gibi hormonların etkisiyle ilgili rahatsızlık ortaya çıkar. Örneğin menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesindeki azalmadan kaynaklı olarak yağ hücreleri artar. Netice itibarıyla bu durum selülit oluşumuna yardımcı olur. Yaşın ilerlemesi ile portakal kabuğu görünümü, daha fark edilir bir hale gelir. Ayrıca genetik faktörler de sorunun ortaya çıkmasında etkilidir. Genetik faktörlere bağlı olarak yağ dokusunda değişim söz konusu olabilir. Böylece bazı kişilerde genetik yapıya bağlı olarak selülitli yağ dokusunu görmek mümkündür.

“Selülit nasıl geçer?” noktasında gerekli tedbirleri alanlar, yaşamında olumlu değişiklikler yapanlar, mevcut problemden kurtulabilir. Ancak kalıcı bir çözüm için hareketsiz yaşam alışkanlığına bir son vermek en etkili seçeneklerden biridir. “Selülit nasıl geçer?” diye araştıranların beslenme sürecinde sağlıklı seçimler yapması da mühim bir konudur.

Selülit Dereceleri Nelerdir?

“Selülit nasıl geçer?” diyerek probleminden kurtulmaya çalışanlar farklı türde selülitler olduğunu bilmelidir. Portakal kabuğu görüntüsü, bazı kişilerde daha belirgin bazılarında daha az olabilir. Ayrıca sarkma da bu görüntüye eşlik edebilir. Birinci derecede selülit olan kişilerde çok ciddi bir çukurlaşma ve buruşukluk söz konusu değildir. Sarkma da hafif seviyededir. Birinci derecede “Selülit nasıl geçer?” noktasında spordan ve bacak egzersizlerinden istifade etmek gerekir.

Birinci dereceye kıyasla ikinci derecede görüntü daha belirgindir. Çukurlaşma ayaktayken rahatlıkla fark edilir. Sarkma da ikinci derecede selüliti olanlarda mevcuttur.

3 derece selülit tedavisi zor olan bir türdür. Ciltte ciddi seviyede bir sarkma vardır. Sarkma genellikle aşırı kiloya bağlı olarak ortaya çıkar. “Selülit nasıl geçer?” konusunda gerekli adımlar atılırken ilk olarak hangi tür olduğuna bakılır. İkinci ve üçüncü derece söz konusu ise lazer lipoliz ile yağ alımı yapılabilir.

Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

“Selülit nasıl geçer?” diye merak edenler için farklı tedavi seçenekleri vardır. Ayrıca selülit kremi gibi kozmetik ürünlerin de kullanılması mümkündür. Selülit tedavisi için çeşitli cihazlarla yapılan tedaviler ya da liposuction uygulanabilir. Ancak farklı tedavi yöntemlerinin her zaman için sağlıklı beslenme ve spor ile desteklenmesi önemlidir. “Bacak arkası selülit nasıl geçer?” sorusuna yanıt olarak lenfatik drenaj ve mezoterapi gibi yöntemlerden bahsedilebilir. Bu uygulamalar “Kalçadaki selülit nasıl geçer?” sorusunun da yanıtıdır. Tabii ki ilk olarak “Selülit geçer mi?” noktasında net bir yanıt bulunmalıdır. Doğru uygulamalar neticesinde bacakta selülit enfeksiyonu tedavisi yapılabilir ve daha iyi bir görünüm elde edilir.

Lenfatik Drenaj

“Selülit nasıl gider?” sorusunun yanıtlarından biri lenfatik drenajdır. “Bacaktaki selülit nasıl geçer?” diye merak edenler, alternatif tedavi yöntemlerinden birinin lenfatik drenaj olduğunu bilmelidir. Selülit masajı şeklinde yapılan bir uygulama olan lenf drenaj ile ciltteki ödemin atılması amaçlanır. “Selülit nedir nasıl geçer?” noktasında söz konusu yöntem ile dolaşım bozukluğu önlenerek portakal kabuğu görüntüsünün giderilmesi sağlanabilir.

Mezoterapi

Selülit enfeksiyonu tedavisi için mezoterapi uygulanabilir. Derinin altında kalacak şekilde enjekte edilen solüsyonlar, yağların parçalanmasında etkilidir. Bu sayede selülit cilt görünümünde iyileşme sağlanır.

LPG

Selülit masaj aleti uygulamalarından biri LPG’ dir. Selülit giderici masaj aleti vasıtasıyla cilde vakum uygulaması yapılır. “LPG ile selülit nasıl giderilir?” sorusuna yanıt olarak negatif basınç uygulayan bir aletten bahsetmek mümkündür. “Kalçadaki selülit nasıl giderilir?” sorusuna yanıt arayanlar da böyle bir yönteme başvurabilir.

Akupuntur

Akupuntur iğneleri, derinin altına etki ederek yağ dokularına ulaşır. Kan dolaşımını hızlandırdığı için akupuntur yöntemi “Selülitler nasıl geçer?” sorusuna yanıt olabilir.

Selülit Tedavisine Kullanılan Diğer Yöntemler

“Selülit nasıl geçer?” konusunu araştıranlar için daha pek çok alternatif vardır. Birçok kişi mevcut sorundan hızlı bir şekilde kurtulmak ister. Bu nedenle “1 haftada selülit nasıl gider?” gibi araştırmalar yaparlar. 1 hafta gibi kısa bir sürede gözle görülür bir değişim elde etmek zordur.

En iyi selülit kremi ve en iyi uygulamalar bile bir hafta gibi kısa bir sürede çözüm sunmaz. “Selülitler nasıl geçer?” noktasında yapılacak en iyi uygulama sorunun çözümünü zamana yaymaktır. Belli bir süre içerisinde netice elde edebileceğiniz tedavi yöntemlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Ozon tedavisi ile kan dolaşımını artırmak ve portakal kabuğu görünümünü daha hafif hale getirmek mümkündür.
  • “Selülit nasıl geçer?” sorusuna yanıt olarak lazer tedavisi de verilebilir. Yağ dokularının lazerle sağlıklı bir yapıya kavuşturulması sayesinde çukurlaşmış ve buruşuk görüntünün önüne geçilir.
  • Ultrason yönteminde ses dalgaları kullanılır. Yağlar, ses dalgaları ile parçalanarak cilt yüzeyinde daha iyi bir görüntü ortaya çıkarılır.
  • Basınç tedavisi, lipoelektro, radyofrekans ve karboksiterapi gibi farklı yöntemler de uygulanabilir.
  • Selülit giderici krem düzenli kullanım halinde belli bir fayda sağlayabilir. Anti selülit jel gibi ürünleri deneyebilirsiniz. Selülit jeli için hekiminizden öneri almanızda fayda vardır.
  • Selülit fırçası ile sorunlu bölgeye kan dolaşımını artırıcı masaj yapılabilir.

Selülit Giderici Egzersizler Nelerdir?

“Selülit nasıl geçer?” noktasında rol oynayan önemli unsurlardan biri egzersizdir. Bacak selülit egzersizleri ile bacaklarınızda ve kalçanızda daha sıkı ve pürüzsüz bir görüntü ortaya çıkar. Düzenli olarak yaptığınız hareketler, selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Çünkü hareketsiz yaşam, bacaklarda portakal kabuğu görünümünün ortaya çıkmasında ciddi bir rol oynar.

“Selülit nasıl geçer?” sorusuna yanıt bulmak isteyenler, squat hareketinin işe yaradığını bilmelidir. Sguat yapmak için ilk olarak omuz genişliğinde olacak şekilde bacaklarınızı açmalısınız. Bel kısmı dik olmalıdır. Kalça ise dışarı doğru çıkarılarak eğilip kalkma hareketi yapılır.

Lunge hareketi de selülit problemine karşı etkili seçeneklerden biridir. İlk olarak sağ ayağınızı öne çıkarmalı, sol dizinizi yere koyarak çömelme hareketi yapmalısınız. Sonra ayak değiştirerek hareketi tekrar etmelisiniz. “Selülit nasıl geçer?” sorusuna yanıt ararken karşınıza çıkan bir diğer hareket wall sit olarak adlandırılır. Sırtınızı duvara yaslayarak, ellerinizi de öne doğru uzatarak oturma hareketi yapmalısınız. Oturur pozisyonda otuz saniye kaldıktan sonra hareketi tekrar etmelisiniz.

Basit egzersiz hareketlerinin yanı sıra bazı sporları düzenli olarak yapmak da selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Ayrıca bazı günlük aktivitelerin de faydasını görürsünüz. Örneğin asansöre binmek yerine merdiven kullanmayı seçerseniz bacaklarınız kolayca sıkılaşır. İp atlamak, selülitlerden kurtulmak isteyenlerin yapabileceği bir aktivitedir. Yüzmek de cildinizin daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olurken daha formda bir görüntü elde etmenizi kolaylaştırır. Bisiklete binmek ve koşmak da selülite karşı etkilidir.

Egzersizlerinizi yaparken günde en az iki litre olacak şekilde su tüketmeniz önemlidir. Ayrıca aşırı yağlı, tuzlu, şekerli gıdalardan uzak durmanızda fayda vardır. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye dikkat ederek her zaman formda kalabilirsiniz. Çay ve kahve alışkanlıklarınızı da gözden geçirmeniz önemlidir. Çay ve kahvede yer alan kafein, selülit oluşumunu destekleyebilir. Bu nedenle aşırı çay ve kahve içmekten kaçınmalısınız.

İlgili İçerikler
Tüy Sarartma Nedir? Nasıl Yapılır?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın etkili bir yolu olan Q Switch Lazer tüy sarartma işlemi...

Ter Kokusuna Ne İyi Gelir?

“Ter kokusu neden olur?” sorusuna yanıt arayan pek çok kişi vardır. Günlük hayatı...

Yara İzi Nedir? Nasıl Geçer?

Yara izi nasıl geçer sorusu günlük hayatta sıkça karşılaşılan sorular arasında yer alır...

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?

Göz kapağı düşüklüğü çeşitli nedenlerle meydana gelen ve göz kapağının, görüş...

Son Güncelleme Tarihi : 20.07.2024