Sizi Arayalım

Vampir Tedavisi Nedir?

Kadınların güzelleşmek ve daha genç bir görünüm elde etmek için başvurduğu pek çok yöntem vardır. Bu yöntemlerden biri de vampir tedavisi olarak adlandırılır. İsmi nedeniyle bir hayli ilgi çeken bu tedavi plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları tarafından uygulanır.

Vampire facelift yönteminde hastaya cerrahi bir müdahale yapılmaz. Hastanın kendi kanı ayrıştırılarak cilde uygulanır. Vampir maskesi tedavisi ile amaçlanan daha genç bir cilt görünümü elde etmektir. Yaşa bağlı olarak azalan kolojen nedeniyle sarkan, kırışan ve buna bağlı olarak yorgun görünen cildinizi bu yöntem sayesinde toparlayabilirsiniz.

“Vampir maskesi nedir?” sorusuna yanıt arayanlar bu işlemin detaylarını da merek eder. Bu işlemin bir PRP tekniği olduğunu ancak bazı yönleriyle PRP’den ayrıldığını söyleyebiliriz. PRP trombosit yönünden zengin plazmadır. Büyüme faktörlerinden zengin PRP plazmanın yanı sıra vampir maskesi uygulamasında hyaluronik asit gibi bileşenler de yer alır. Bu sayede daha genç ve dolgun bir görünüm elde edilebilir. Vampir tedavisi sonuçları kalıcı olmayan ve belli süre sonunda etkisini kaybeden bir uygulamadır.

Tedavi sonrasında yan etkiyle karşılaşma olasığınız son derece düşüktür. Vampir maskesi yaptıranlar ortaya çıkan sonuçlardan genellikle memnundur. Ancak sonuçların memnuniyet verici olması için uygulamanın alanında uzman bir hekim tarafından yapılması gerekir. Hekim tavsiyelerine uymak da bu anlamda önemli detaylardan biridir.

Vampir Tedavisi ve PRP Farklılıkları Nelerdir?

Vampir tedavisinin PRP yönteminden belli farklılıkları söz konusudur. İlk olarak trombosit ayrıştırması için vampir tedavisinde farklı bir cihaz kullanılır. Özel bir santrifüj cihazıyla kapalı sistemde ayrıştırma yapılır. Elde edilen trombositin yenileyici ve onarıcı etkisinin son derece güçlü olduğunu söyleyebiliriz. PRP’ye kıyasla on dört kat daha fazla trombosit elde edilmesi de uygulamanın farklılıklarından biridir. Cildinizi yenileyen bu yöntem kaslara ve kemiklere de ulaşarak yüzün şekillendirilmesinde de önemli rol oynar.

Vampir Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Vampir tedavisi için genellikle 25 yaşın üzerindeki kişiler uygun kabul edilir. Bunun nedeni 25 yaşından sonra kolojen üretimin azalması neticesinde cildin elastikiyetinin azalmasıdır. Cildinizde sizi rahatsız eden sarkma, kırışıklık ve ince çizgi problemi varsa bu yöntem hakkında bilgi almak için alanında uzman bir hekime başvurabilirsiniz. Hekiminizin onay vermesi hâlinde uygulamayı yaptırabilirsiniz.

Akne izlerinden şikâyetçi olanlar için de vampir tedavisi iyi bir seçenek olabilir. Yüz hatlarını belirginleştirmek isteyenler de vampir tedavisine başvurulabilir. Bu sayede cerrahi tedavi konusunda çekinceleri olan hastalar da yüz hatlarını netleştirerek genç bir cilt dokusuna sahip olabilir. Ayrıca günlük hayatına uzun süre ara vermek istemeyenler, iş yerinden uzun süreli izin alma imkânı olmayanlar için de vampir tedavisinin tercih edilmesi daha avantajlı olabilir.

Tedavinin hamileler ve emziren anneler için uygulanması önerilmez. Cilt üzerinde enfeksiyon olması, hastanın cilt hastalıkları ve çeşitli kan hastalıkları da bu tedaviye engel teşkil eder. Hekim tarafından yapılacak inceleme neticesinde hastanın tedaviye uygunluğu anlaşılır.

Vampir Tedavisi Nasıl Yapılır?

“Vampir maskesi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arayan pek çok kişi vardır. Tedavinin yapılış aşamalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Vampir tedavisi genellikle tek seans olarak uygulanır. Ancak çok derin kırışıklıklar söz konusu olduğunda seans sayısı artırılabilir. Seanslar genellikle iki haftalık arayla tamamlanır.
  • Seans süresi yaklaşık 40 dakikadır.
  • Yağdan kök hücre gibi başarılı tedavilerden biri olan vampir tedavisi sırasında ilk olarak cildin temizlenmesi gerekir. Temizlik sırasında derinlemesine etki gösteren özel solüsyonlar kullanılır.
  • Uygulama sırasında ağrı ve acı hissedebilirsiniz. Bu nedenle anestezik krem uygulanarak hastanın uygulama sırasında kendini rahat hissetmesi sağlanır.
  • Hastanın kanı alınarak ayrıştırma işlemine tabi tutulur. Kendi kanımızda bulunan trombositler ve farklı bileşenler ayrıştırılır.
  • Kendi kanımızdan elde edilen bileşenlerin alerjiye ve farklı bir yan etkiye yol açma ihtimali çok zayıftır. Çünkü kişinin kendi kanından elde edilen maddeler yüze enjekte edildiği için cildin buna olağan dışı tepki verme olasılığı çok düşüktür.
  • Elde edilen bileşenler cilde mikro iğneler yoluyla uygulanır. Böylece iz kalmadan cildinizin kendi kendini yenilemesi sağlanır.
  • Çok derin kırışıklıklara sahip hastalarda hyaluronik bazlı dermal dolgu malzemesiyle ön işlem yapılabilir. Bu sayede cildin daha dolgun bir yapıya kavuşması sağlanır.
  • Uygulamanın ardından olumlu sonuçların etkisini hemen görmeye başlarsınız. Ancak en net etkileri 60 gün içerisinde görürsünüz.
  • Vampir tedavisi sonuçları genellikle bir yıla kadar kalıcılık gösterir.

Vampir Tedavisi Hangi Tedavilerle Kombine Edilebilir?

Vampir tedavisi cilt için uygulanırken farklı tedavilerle birleştirilmesi de mümkündür. Hastanın cilt durumu değerlendirildikten sonra farklı yöntemler de tedavi sürecine eklenebilir. Vampir tedavisiyle yaygın olarak bir arada kullanılan yöntemlerden biri termal dolgulardır. Ayrıca lazer tedavileri de bu tedavi sürecine dâhil edilebilir.

Leke tedavisi, hyalüronik asit dolgusu gibi farklı yöntemleri vampir tedavisiyle bir arada uygulamak mümkündür. Gerekli durumlarda farklı bileşenler de hazırlanan solüsyon içerisine eklenir. Burada önemli olan hastanın ihtiyaçlarıdır. Hekim tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde solüsyonun içerisinde yer alacak maddelere karar verilir. Vampir tedavisi gibi kolajen üretimini artıran Hollywood Spectra Lazer Karbon Peeling, Scarlet X (Altın İğne) gibi uygulamalar da vardır. Hekiminizden bu uygulamalar hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Vampir Tedavisi Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Vampir tedavisi yan etkileri olan bir uygulama değildir. Ancak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için belli detaylara dikkat etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken detayları şöyle özetlemek mümkündür:

  • Uygulama sonrasında cildinize en az 4-5 saat dokunmamalısınız.
  • Bir gün boyunca suyla temastan kaçınmalısınız. Ancak cildinizin hassasiyeti uygulama sonrasında artacağı için ellerinizin temiz olmasına da özen göstermelisiniz. Aksi takdirde enfeksiyon sorunu ortaya çıkabilir.
  • İlk bir iki gün cildinizde aşırı gerginlik hissetmeniz normaldir. Bu geçici bir durumdur. Cildiniz bir süre sonra rahatlar.
  • Sizi rahatsız edecek seviyede bir ağrı ya da acı söz konusuysa hekiminizle iletişime geçmelisiniz. Gerekli durumlarda hekiminiz tarafından ağrı kesici ilaçlar reçete edilebilir.
  • Hekiminiz yüzünüzde oluşacak şişliği azaltmanız için buz uygulamanızı tavsiye edebilir. Buz, cilde doğrudan uygulanmamalıdır. Buz torbasını araya bir ince bir bez koyarak cildinize uygulayabilirsiniz.
  • Uygulamanın ardından iki gün boyunca sırt üstü yatmalısınız. En az iki gün süreyle çift yastık kullanabilirsiniz.
  • Uygulama sonrasında güneşe çıkmaktan kaçınmalısınız. Mecburen güneşe çıkmanız gerektiğinde güneş koruyucu ürünler kullanarak cildinizi korumaya çalışmalısınız.
  • Cilt temizliği sürecinde sert hareketlerden ve kese yapmaktan kaçınmak önemlidir. Cildinizi temizlerken nazik hareketler yapmalı ve yavaş hareket etmelisiniz. Ayrıca alkol bazlı temizleyiciler kullanmamaya da dikkat etmeniz gerekir.
  • Hekiminizin önerdiği temizleyicileri ve diğer bakım ürünlerini uygulama sonrasında kullanabilirsiniz.
  • Vampir tedavisi sonrasında üç gün makyaj yapmamanızda fayda vardır.
  • En az üç gün süreyle ağır sporlardan ve yüzmekten kaçınmalısınız.
  • Sıcak duş, sauna ve buhar odası gibi uygulamalardan da üç gün süreyle uzak durmalısınız.
  • Uygulamadan sonraki 6 saat boyunca alkol ve kan sulandırıcı kullanmamalısınız.

Vampir Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?

Vampir tedavisinin yan etkileri olmasa da geçici süreli etkiler ortaya çıkabilir. Uygulamadan sonra cildinizde kızarıklık ve morluk oluşması normaldir. Kızarıklık ve morluklar belli süre sonunda kaybolur. Şişlik de uygulama sonrasında geçici olarak ortaya çıkacak belirtilerden biridir. Cildinizde yanma ya da kaşıntı da olabilir. Ancak böyle durumlarda cildinizi kaşımaktan kaçınmalısınız. Bu belirtilerin dışında herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda hemen hekiminize başvurmalısınız. Hekimin önerilerine uyduğunuz takdirde yan etkilerle karşılaşma riskini azaltabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar?
Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar?

“Kolajen nedir neye yarar?” sorusunun yanıtı pek çok kişi...

Masseter Botoks Nedir? Nasıl Yapılır?
Masseter Botoks Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş sıkma ve gıcırdatma gibi sorunlar bireylerin uyku kalitesini...

Dudak Dolgusu Sonrası
Dudak Dolgusu Sonrası

Dudakların dolgun, simetrik ve estetik hale getirilmesini sağlayan dudak dolgusu sonrası yapılması gerekenleri bilmek...

Çene Ucu Dolgusu
Çene Ucu Dolgusu

Çene şeklinden ve boyutundan memnun olmayan kişiler çene ucu dolgusu ile...

Son Güncelleme Tarihi : 09.01.2025