Yaşlılık ve birtakım çevresel faktörlerin etkisiyle cildiniz elastikiyetini kaybeder. Bu durumun yol açtığı sarkmalar yaşlı ve yorgun bir görünüme neden olur. Elastikiyetin kaybolmasıyla birlikte ciltte derin kırışıklıklar da ortaya çıkabilir. Ameliyatlı ve ameliyatsız yüz germe yöntemleri sayesinde hem sarkmalardan hem de kırışıklıklardan kurtulmak mümkündür.
Germe işlemi sayesinde yanak ve çene hattı daha belirgin hâle getirilebilir. Ayrıca boyun bölgesindeki gıdı oluşumunu gidermek de mümkün olabilir. Yüz germe yöntemleri değişen görünüme bağlı olarak özgüveni artırması yönüyle de avantaj sağlar.
Yüz germe yöntemleri arasından hangisinin tercih edileceğine hekim ve hasta iş birliğiyle karar verilir. Hasta, beklentilerini hekime iletir. Hekim de hastaya tavsiyelerini ileterek en ideal yöntem için ortak bir karara varmaya çalışır. Olumlu sonuçlar elde etmek için uzman bir hekim tercih etmeniz ve hekiminizin tavsiyelerine uygun hareket etmeniz önemlidir.
Cilt gençleştirme uygulamaları sırasında hekimin deneyimi kadar klinik koşullarının uygunluğuna da dikkat edilmelidir. Söz konusu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde elde edilen sonuçlar beklentilerinizle örtüşür.
Yüz germe yöntemleri arasında herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen pek çok teknik vardır. Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde önemli olan hastanın ihtiyacıdır. Dolgu, HİFU gibi farklı teknikler arasından hastanın ihtiyacına göre seçim yapılır. Kompleks sorunları olan kişilere birden fazla teknik bir araya getirilerek uygulanabilir.
Ameliyatsız yüz germe yöntemleri cildindeki sarkmalardan, kırışıklıklardan şikâyet edenler için yapılan uygulamalardır. Bu tür uygulamaların yapılması için hastanın 18 yaşından büyük olması gerekir. Ayrıca cilt yüzeyinde enfeksiyon olması, hastanın psikolojik sıkıntılarının olması gibi durumlar da ameliyatsız yüz germe yöntemleri için engel teşkil edebilir. Uygulamalar tek seanslık ya da birden fazla seans olacak şekilde planlanabilir.
Ameliyatsız yüz germe yöntemleri belli süre kalıcılık sunsa da bu kalıcılık süresini daha uzun soluklu kılmak mümkündür. Bol su içmek yüz germe işleminin etkilerini korumanız için önemlidir. Düzenli egzersiz de bu noktada oldukça faydalıdır. Böylece kan dolaşımınız hızlanır ve daha canlı bir cilt görünümü ortaya çıkar. Yüz germe sonrasında hastanın sağlıklı besinler tüketmesi gerekir. Özellikle meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek cilt açısından faydalıdır.
Yüz germe işleminin ardından iyileşme tamamlandıktan sonra makyajınızı düzenli olarak temizlemeye dikkat etmelisiniz. Cilt bakımınızı aksatmamak da bu süreçte yapabilecekleriniz arasındadır. Uykusuzluk, stres gibi problemler cilt sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Cilt sağlığınızı korumak için sakin ve düzenli bir hayat yaşamaya özen göstermelisiniz.
Lovest Clinic olarak pek çok ameliyatsız yüz germe işlemini başarılı bir şekilde uygulamaktayız. HIFU ve altın iğne gibi farklı uygulamalar Lovest Clinic’in deneyimli hekimleri tarafından gerçekleştirilir.
Yüz germe yöntemleri arasında popüler seçeneklerden olan dolgu sayesinde kırışıklıklardan kurtulmak mümkündür. Dolgunun ham maddesi clostridium botulinum adı verilen bir bakteridir. Cilt altındaki belli noktalara uygulanan dolgunun etkilerini 72 saat içerisinde net bir şekilde fark edebilirsiniz. Dolgunun cilt altında ve yüzeyinde bıraktığı etkinin süresi sınırlıdır. Yaklaşık 6 ay süren bu etkinin daha uzun soluklu olması için işlemin yenilenmesi gerekir.
Sıkça tercih edilen yüz germe yöntemleri arasında yer alan dolgu kolay uygulanması ve hızlı sonuç vermesi yönüyle avantajlıdır. Dolgu sayesinde kırışıklıklarınızdan kurtulurken canlı bir cilt görünümüne de sahip olabilirsiniz. Botulium toksin ile kıyaslandığında dolgunun daha az ağrılı ve acılı bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dolgunun etkisi 8 ay ila 1 yıl arasında devam eder. Hekiminizin tavsiyesine uygun bir sürede dolgularınızı yeniletebilirsiniz.
Botulium toksin veya dolgu yaptırdıktan sonra yüzünüze dokunmamaya, ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmaya dikkat etmelisiniz. Aşırı sıcak alanlardan uzak durmak, kan sulandırıcı almamak da yapmanız gerekenler arasındadır.
HİFU ve Fotona yüz germe yöntemleri arasında yer alır. Yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason olarak da adlandırılan HİFU, kolajen üretimini artırarak cilde kaybettiği canlılığı yeniden kazandırır. Ses dalgalarıyla cildi sıkılaştıran yöntem etkisini yaklaşık 3 ay sürdürür.
Oldukça gelişmiş bir teknolojiyle uygulanan Fotona yöntemindeyse 4 boyutlu yüz gençleştirme sağlanır. İlk olarak cildin kremle uyuşturulmasından sonra hem yüzeyden hem ağız içinden müdahale gerçekleştirilir. Fotona cildin en derin tabakalarına ulaşarak kolajen üretimini destekler. Bu yöntem hastanın mevcut cilt problemlerine göre 4-6 seans olacak şekilde uygulanabilir.
İp askılama yüz germe yöntemleri arasında uzun süre kalıcılığıyla ön plana çıkar. Cilt altına yerleştirilen ipler sayesinde sarkık ve kırışık görünüm giderilir. Yaklaşık bir saat süren işlemin kalıcılığı iki yıla kadar sürebilir. Kanser hastaları, pıhtılaşma sorunu olanlar ve diyabet hastaları için genellikle ip askılama uygulaması tercih edilmez.
Mezoterapi, PRP ve somon DNA gibi yüz germe yöntemleri cildin daha genç ve sıkı olması için gereken faydayı sağlar. Bitki özlerinin, çeşitli vitaminlerin ve enzimlerin karıştırılmasıyla hazırlanan mezoterapi enjeksiyonları 4-6 seansta istenilen sonucu verir. Seanslar tamamlandıktan sonra etki süresi yaklaşık 3 ila 6 ay arasında değişebilir.
PRP yöntemiyse kişinin kendi kanının ayrıştırılmasıyla uygulanır. Trombosit yönünden zengin kısmın ayrılarak cilde uygulanması sayesinde yüzün daha gergin bir hâle gelmesi sağlanır.
Gençlik iksiri olarak da adlandırılan somon DNA somon balığının spermlerinden elde edilen bir formüldür. Sarkmaların giderilmesi için somon DNA tedavisini de tercih edebilirsiniz. Bu yöntemin etkileri yaklaşık 3 ila 6 seansta ortaya çıkar. Seanslar tamamlandığında tedavinin etkisi 1 yıl boyunca devam edebilir.
Cerrahi olmayan yüz germe yöntemleri içerisinde bulunan altın iğnede cildin alt katmanlarına radyofrekans enerjisi yoluyla ulaşılır. İğnelerden dokuya aktarılan ısı kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı olur. Scarlet de yüz germe yöntemleri arasındadır. Bu yöntemde yüksek frekanslı elektriksel uyarım sağlanır. Böylece cildin yenilenmesi mümkün olur.
Kimyasal peelingle yüz germe yöntemleri yüzeysel, orta ve derin olarak sınıflandırılır. Yüzeysel uygulamada cildin en üst tabakasına ulaşılır. Yaklaşık 4-8 seans yüzeysel kimyasal peeling uygulamasıyla ince kırışıklıklar giderilebilir. Ancak sarkmanın önüne geçilmesi için orta ya da derin kimyasaal peeling tercih edilmelidir.
Ameliyatsız yüz germe yöntemleri ile kıyaslandığında cerrahi müdahaleler daha kalıcı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bu tür bir operasyonun steril klinik koşullarında ve uzman bir hekim tarafından yapılması önemlidir. Ameliyat sırasında hastanın ve hekimin kararına göre lokal ya da genel anestezi uygulanabilir.
Ameliyat öncesinde hastanın beklentileri hekim tarafından dinlenir. Ayrıca hekim tarafından da hastanın durumu değerlendirilir ve ayrıntılı bir cilt analizi gerçekleştirilir. Ameliyatla amaçlanan hastanın sarkık cilt görünümünden kurtulması ancak doğal bir görüntü elde edilmesidir.
Yüz germe yöntemleri arasında yer alan ameliyat seçeneği her cerrahi operasyonda olduğu gibi birtakım riskleri barındırır. Bu riskleri şöyle sıralayabiliriz:
Tüm bu riskler uzman bir hekim tarafından uygun koşullarda yapılmayan operasyonlarda daha yüksektir. Lovest Clinic tecrübesine güvendiğiniz takdirde alanında uzman bir hekim tarafından ameliyatınız yapılır. Uygun klinik koşullarında yapılan ameliyatın sonuçları genellikle memnuniyet vericidir.
Yüz germe yöntemleri hakkında bilgi edinmek isteyen hastalar ameliyat sürecini merak eder. Germe ameliyatları öncesinde hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir. Hastanın mevcut rahatsızlıkları, kullandığı ilaçlar ve psikolojik durumu değerlendirme kapsamında ele alınır. Hastanın durumuna göre lokal anestezi ya da genel anestezi uygulanabilir. Ameliyatla germe tekniği kapsamında hastanın saç çizgisinin önünden başlayan bir kesi yapılır.
Kesi, kulak arkasına kadar devam eder. Kesinin ardından fazla cilt dokusu çıkarılır. Bunun yanı sıra mevcut dokular için de bir düzenleme yapılır. Yapılan işleme göre yağ dokusunun yeniden şekillendirilmesi de gerekebilir. Bu sayede hastanın daha belirgin yüz hatlarına kavuşması sağlanır. Son aşamada estetik dikişler uygulanarak kesiler kapatılır. Ameliyat sonrası hekim tarafından hastaya nasıl bir bakım uygulaması ve nelere dikkat etmesi gerektiği detaylı biçimde açıklanır.
Ameliyattan sonra hekim tarafından kulak arkasındaki dren çıkarılır. Hasta genellikle bir gün hastanede yatar. Bir hafta sonunda hastanın dikişleri aldırmak için hekim kontrolüne gitmesi gerekir. Saç içindeki dikişler de onuncu günde alınır.
Yüz germe ameliyatı olanlar iyileşme süreci tamamlandıktan sonra düzenli olarak yüz bakımı yapmalıdır. Ayrıca ani kilo alıp verme konusunda da dikkatli olmak gerekir. Yüz germe ameliyatının olumlu etkileri genellikle 5 ila 10 yıl arasında devam eder.
Yüz germe ameliyatı öncesinde ve sonrasında birtakım detaylara dikkat etmelisiniz. Bu detayları şöyle sıralayabiliriz: