Sizi Arayalım

Çene Dolgusu

İçindekiler

Daha estetik bir görünüm için çene hatlarının belirginleştirilmesini sağlayan jawline ya da çene dolgusu, çene hattına hacim katar. Yüz hatlarının simetrik bir görünüme sahip olması yüz güzelliğini öne çıkaran unsurlardan biri olduğu için, jawline da son yılların popüler estetik uygulamalarından biri haline gelmiştir. Çene dolgusu uygulamalarının en temel avantajı, ameliyatsız bir estetik uygulama olmasıdır. Jawline kişilerin beklentilerine ya da ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilebilir. Dolayısıyla çene ve boyun bölgesindeki görüntüden memnun olmayan, daha estetik bir görünüme kavuşmak isteyen herkes için jawline uygundur. Nitekim bugün dolgu uygulamaları arasında jawline popüler hale geldiyse, bunun en temel nedenlerinden biri de budur.

Hem uygulama süresinin hem de iyileşme sürecinin kısa olması çene dolgusu uygulamasının öne çıkan avantajlarıdır. Son yıllarda çene dolgusu yaptırmak isteyenler arasında “jawline nedir?” ya da “jawline dolgu nedir?” gibi sorular son derece yaygındır. Peki jawline dolgusu nedir ve çene bölgenizi ne şekilde değiştirir?

Seans Sayısı :
1 Seans
Operasyon Süresi :
1 Saat
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
1 Gün
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
1 - 2 Yıl

Jawline Nedir?

Jawline, çene hattının şekillendirilerek belirginleştirilmesini sağlayan, cerrahi olmayan bir estetik uygulamadır. Jawline işlemi yapılarak çene hattının şekillendirilmesi ile birlikte yüzün genel görüntüsü de iyileştirilmiş olur. Jawline genellikle insan vücudunda doğal olarak bulunan hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılarak yapılır. Jawline uygulamasında yalnızca çene hattı şekillendirilmekle kalmaz, aynı zamanda gıdı olarak adlandırılan boyun üstü bölgenin de küçültülmesi sağlanır. Çene dolgusu sayesinde çene bölgesindeki sarkmalar önlenir. Nitekim bölgedeki yaşlı ve yorgun görünüm, çene dolgusu ile yerini genç ve canlı bir görünüme bırakmış olur. Ayrıca jawline uygulaması sayesinde çene ucu daha çıkık hale getirilerek yüzdeki asimetri de düzeltilebilir.

Cerrahi olmayan bir prosedür olduğundan genel anestezi, kesi ya da dikiş gerekmez. Jawline süreci estetik cerrah tarafından yapılan muayene sonucunda verilen tavsiyeler, hastaların beklentileri ya da ihtiyaçları dahilinde planlanır. Jawline işleminin alanında uzman bir estetik cerrah tarafından yapılması, operasyonun başarısı açısından önemlidir. Peki jawline nasıl yapılır ve dolgu uygulamasından sonra etkiler ne zaman görülür?

Ne Dediler?
Kudret Cagla Uge
12/11/2022

Şahane bir ekip gerçekten. Klinik zaten çok şık ve tertemiz, herkes güler yüzlü samimi tavsiye ederim

Yeşim Atlı
05/02/2023

Aysu hocaya dudak dolgusu yaptırdım. Aşırı memnun kaldım klinik çok güzel ve çok hijyenik . Tuba hanımın ilgisi Aysu hocanın bilgisi harika. Herkese g

Devamını Oku
Hülya Geçol
07/11/2022

Herkes çok güleryüzlü ve ilgili. Özellikle Ali Bey ve Tubanur hanıma çok teşekkür ederim:)) içiniz rahat gidebilirsiniz

mesut elmacı
25/11/2022

İlk araştırma yapmaya başladığım da pek sıcak değildim operasyon konusunda Tubanur la konuştuktan sonra Ali hocayla tanışma fırsatım oldu sonrasında k

Devamını Oku
Semanur Agca
01/06/2023

Emtone için gittim, bir etkisini göremedim. Seanslar olması gerekenden kısa tutuldu. Klinik hijyen açısından iyi, çalışanlar kibar

Zarife İşler
10/04/2023

Mezoterapi için geldim, çok yardımcı oldular. Klinik çok temiz ve hijyenikti

Jawline Kimler İçin Uygundur?

İnsanlar belirli nedenlerden ötürü çene hattının görüntüsünden ya da çene ucundan memnun olmayabilir. Bu da özgüven sorunları ya da mutsuzluk gibi psikolojik problemleri beraberinde getirir. Şu durumlarda jawline çene hattı dolgusu yaptırılabilir:

  • Genetik faktörler, aşırı kilo alma ya da verme, yaşlılık gibi nedenlere bağlı olarak çene hattının belirsizleşmeye başlaması,
  • Gevşeme ya da sarkma gibi sorunlara bağlı olarak çenenin geriye doğru gitmesi,
  • Gıdı dokusunun artması,
  • Dışarıdan bakıldığında bir tarafı diğerinden daha önde ya da aşağıda duran, asimetrik çene görüntüsü,
  • Yüz hatlarının çok yuvarlak olması,
  • Çene, dudak ve boyun arasında uyum olmaması,
  • Yaşlanmaya bağlı kırışıklık, çizgi ve sarkmaların artması.

Tüm bu durumlar çene dolgusu yaptırmak için geçerli nedenlerdir. Herkes için çene dolgusu yaptırma amacı farklı olsa da elde edilecek sonuçlar herkes için yüz güldürücü olacaktır. Ayrıca bu yüz güldürücü sonuçlara, çene dolgusu fiyatları düşünüldüğünde, estetik cerrahi uygulamalara oranla çok daha düşük maliyetlerle sahip olabilirsiniz.

Erkekler Jawline Yaptırabilir Mi?

Günümüzde kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen estetik operasyonların önemli bir kısmı erkekler için de uygundur. Nitekim jawline erkek dünyasına da hitap eden bir estetik prosedür olarak karşımıza çıkar. Jawline uygulaması ile erkeklerin çene hatları belirginleştirilip keskinleştirilerek çok daha maskülen ve güçlü bir görünüm yaratmak mümkündür. Çene dolgusu ile erkeklerde yüz hatları dengelenerek çene hattı yüzün diğer bölgeleri ile uyumlu hale getirilir. Ayrıca yüz genç ve çekici bir görünüm kazanırken özgüven de yükselir. Dolayısıyla tüm erkekler çene dolgusu ile belirgin çene hatlarına sahip olmak için hemen şimdi randevu oluşturabilir.

İlgili İçerikler
Tüy Sarartma Nedir? Nasıl Yapılır?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın etkili bir yolu olan Q Switch Lazer tüy sarartma işlemi...

Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş estetiği, hem sosyal hayatta hem de iş hayatında ikili diyaloglarda, gülümserken, kahkaha atarken...

Kadınlarda Annelik Estetiği, Erkeklerde Jinekomasti & Six Pack Ameliyatları ile Değişime Hazır mısınız?

Bir varmış bir yokmuş, adı Joe olan bir genç vardı. Joe, spor yapmayı ve fit...

Selülit Nasıl Geçer?

“Selülit nasıl geçer?” sorusunun yanıtı, özellikle bu sorunu yaşayan kişiler tarafından merak edilir...

Çene Dolgusunda Kullanılan Maddeler Nelerdir?

Çene dolgusu işleminde yaygın olarak hyaluronik asit, polimetil metaakrilat ve kalsiyum hidroksiapatit kullanılır. Nadir olarak ise polilaktik asit ya da yağ enjeksiyonuyla jawline uygulaması yapılabilir. Yaygın olarak kullanılan dolgu maddelerinin detayları ise şu şekildedir:

Hyaluronik Asit

Ciltte nem tutma ve cilde dolgunluk kazandırma gibi özellikleri ile bilinen hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunur. İnsan vücudu açısından herhangi bir riski yoktur ve yan etki oluşma ihtimali de son derece zayıftır. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların doldurulmasında etkili olan hyaluronik asit ile yapılan jawline uygulamaları 12 ila 24 ay arasında kalıcıdır.

Polimetil Metakrilat

Derin çizgilerin ve kırışıklıkların doldurulmasında etkili bir dolgu maddesi olan polimetil metakrilat 5 yıl ve üzeri kalıcılığa sahiptir. Fakat hyaluronik asit ile mukayese edildiğinde yan etki riski biraz daha yüksektir ve bu yüzden çene dolgusu uygulamalarında yalnızca alanında uzman estetik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır.

Kalsiyum Hidroksiapatit

Hyaluronik asit kullanılarak doldurulamayan biraz daha derin çizgilerde ve kırışıklıklarda tercih edilen kalsiyum hidroksiapatit kemiklerde doğal olarak bulunan bir mineraldir. Daha yoğun bir yapıya sahip olduğundan çene dolgusu uygulamasında dokuların şekillendirilmesi konusunda etkilidir. Kalsiyum hidroksiapatit ile yapılan çene dolgusu uygulamalarında kalıcılık süresi ise 12 ay ile 24 ay arasında değişir.

Çene dolgusu için hangi dolgu maddesinin kullanılacağı kişilerin cilt yapısına, ihtiyaçlarına ve doktorun tavsiyelerine göre farklılık gösterir. Bu yüzden çene dolgusu yaptırmadan önce uzman estetik cerrah tarafından kapsamlı bir muayene gerçekleştirilmelidir. Peki çene dolgusu nasıl yapılır ve hastaların çene dolgusu için hazırlanırken bilmesi gerekenler neler?

Jawline Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu uygulamasında kişilerin ihtiyaçları ve talepleri belirlendikten sonra ilk adım planlamadır. Planlama aşamasında çene dolgusu işleminin hangi bölgelere yapılacağı, hangi dolgu maddesinin ne miktarda kullanılacağı belirlenir. Planlama aşaması sonrasında izlenen dolgu uygulaması adımları şunlardır:

  • Hastaların ağrı ya da sızı hissetmemesi için lokal anestezik krem uygulanır,
  • Enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak amacıyla uygulama bölgesi antiseptik solüsyonlar ile temizlenir,
  • Hyaluronik asit bazlı dolgu maddesi hazırlanır,
  • Hazırlanan dolgu maddesi önceden belirlenmiş olan bölgelere ince iğneler ya da kanüller kullanılarak, küçük miktarlarda enjekte edilir,
  • Dolgu maddesi estetik cerrah tarafından simetrik görünümün sağlanabilmesi adına manuel olarak yönlendirilir,
  • Dolgu maddesinin eşit şekilde dağıtılarak çene hattının şekillendirilmesi için kısa bir masaj yapılır,
  • Son kontroller yapıldıktan sonra çene dolgusu işlemi sonlandırılır.

Jawline estetiği 15 ila 20 dakikalık bir süre içerisinde tamamlanır. Elbette bu süre çene dolgusu bölgesine ve uygulanacak olan dolgu miktarına göre değişkenlik gösterebilir. Peki çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jawline Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çene dolgusu yaptırmış olan kişiler, operasyonun olumlu etkilerinin zarar görmemesi adına birtakım konularda dikkatli olmalıdır. Jawline dolgusu sonrası dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

  • İlk 24 saat yüz üstü yatmaktan kaçınılmalıdır,
  • Makyaj uygulamalarından birkaç gün boyunca uzak durulmalıdır,
  • Özellikle ilk günlerde bölgeye dokunulmamalı, sert hareketler ya da mimikler yapmaktan kaçınılmalıdır,
  • Ağır egzersizler yapmak ya da ağır işlere geri dönmek için birkaç gün beklemek gerekir,
  • Bol bol su içilmelidir,
  • Bir hafta boyunca alkol ve sigara tüketimine ara verilmelidir,
  • Sauna, hamam, buhar banyosu vb. sıcak ortamlara 1 hafta boyunca girilmemelidir,
  • Güneş ışınları dolgu maddelerinin erimesine neden olabileceğinden güneşe çıkılmamalı, güneşe çıkılması gereken durumlarda güneş kremi kullanılmalıdır.

Çene dolgusu işlemi  tamamlandıktan sonra estetik cerrah sizi yapmanız ve yapmamanız gerekenler konusunda kapsamlı bir şekilde bilgilendirir. Estetik cerrahın tavsiyelerine uymak hem iyileşme sürecini hızlandırır hem de sizi olası komplikasyonlardan koruyarak jawline operasyonunun olumlu etkilerini daha erken ortaya çıkarır. Peki jawline kalıcı mı ve jawline estetik uygulamalarının cilt üzerinde olumsuz etkileri var mı?

Jawline Kalıcı Mı?

“Jawline dolgusu kalıcı mıdır?” sorusunun birkaç farklı cevabı bulunur. Jawline dolgusunun kalıcılığı kullanılan dolgu malzemesine göre değişmekle birlikte, hyaluronik asit kullanılarak gerçekleştirilen çene dolgusu kalıcılığı yaklaşık olarak 12 ay sürer. Kullanılan hyaluronik asit bazlı jel zaman içerisinde biyolojik olarak çözülür ve vücuttan atılır. Fakat beslenme alışkanlıkları, kişinin biyolojik yapısı ya da yaşam tarzı çene dolgusu kalıcılık süresi üzerinde etki sahibidir. Aynı zamanda genetik faktörlere bağlı olarak cilt elastikiyetinin az olması, aşırı güneşe maruz kalmak, sigara kullanmak ve hızlı şekilde kilo alıp vermek dolgunun kalıcılığı konusunda olumsuz etkiye sahiptir.

Çene şekillendirmede kullanılan bir başka prosedür olan jawline ameliyatı ise çene protezi, çene kemiğinin törpülenmesi ve yüz germe gibi yöntemlere sahiptir. Her biri cerrahi olarak gerçekleştirilen bu yöntemlerde kalıcılık süresi, çene dolgusu uygulamasına oranla çok daha fazladır.

Jawline Çene Dolgusu Yan Etkileri Nelerdir?

Jawline uygulaması, benzer amaçlarla yapılan cerrahi operasyonlara kıyasla çok daha güvenli bir işlemdir. Jawline uygulaması sonrasında kızarıklık, hafif morarma ya da şişlik oluşması normal kabul edilir. Nitekim bu yan etkiler çok kısa süre içerisinde kendiliğinden geçer. Ayrıca çene dolgusu öncesinde anestezik krem sürülür. Bu yüzden jawline yaptıran hastalar işlem sırasında herhangi bir acı hissetmez. Normal karşılanan bu yan etkilerin kendiliğinden geçmemesi durumunda, estetik cerrahınıza danışmanızda fayda bulunur. Çene hattınızın simetrik bir görünüme kavuşturulması amacıyla yapılan jawline işleminde nadir görülebilecek diğer komplikasyonlar ise şunlardır:

  • Kullanılan dolgu maddeleri nedeniyle alerjik reaksiyon gelişmesi,
  • Uygulamanın yanlış yapılmasına bağlı olarak asimetrik görünüm oluşması,
  • Cilt hassasiyetine bağlı olarak kanama gelişmesi,
  • Sinirlerin ya da kasların zarar görmesine bağlı olarak uyuşukluk oluşması,
  • Enfeksiyon oluşumu ya da ödem,
  • Cilt renginde değişiklik ya da cilt üzerinde yara oluşumu.
  • Bunlar her ne kadar nadir gelişen komplikasyonlar olsa da hastaların iyileşme sürecini dikkatli bir şekilde takip etmesi, şu durumlarda acil olarak doktoruna danışması gerekir:
  • Enjeksiyon işleminin yapıldığı bölge dışında şişlikler ve enfeksiyon oluşumu,
  • Şişlik, kızarma, morarma gibi normal kabul edilen durumların 1 hafta sonunda düzelmemesi,
  • Kaşıntı, döküntü ya da benzer alerjik reaksiyon belirtileri,
  • Enfeksiyon belirtisi olarak kabul edilebilecek ateş ve üşüme,
  • Asimetrik görünümün 1 hafta geçmiş olmasına rağmen düzelmemesi.

Tüm bunlara ek olarak jawline dolgusu yaptıranlar bu operasyona engel olabilecek sağlık sorunlarına sahip olmamalıdır. Örneğin enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon bulunan kişiler için çene dolgusu önerilmez. Ayrıca bağ dokusu hastalıkları bulunan ve HPV virüsü taşıyan kişiler için de jawline işlemi uygun değildir.

Jawline Avantajları Nelerdir?

Jawline çene dolgusu yaptıranlar için işlemin en temel avantajı, hem hızlı hem de basit bir işlem olmasıdır. Nitekim hastalar jawline uygulamasından hemen sonra günlük hayatlarına ya da iş hayatlarına dönebilir. Ayrıca sonuçlar jawline işleminden hemen sonra görülebilir. İyileşme süresinin kısa olması da pek çok insanın çene dolgusu işlemini tercih etmesinin birinci sebebidir. Jawline farklı yüz şekilleri ya da yaş grupları için uygundur. Aynı zamanda cerrahi olarak gerçekleştirilen estetik ameliyatlar ile mukayese edildiğinde çok daha düşük maliyetlidir. Çene ucu dolgusu işleminin öne çıkan diğer avantajları ise şunlardır:

  • Şekillendirme işlemi ile birlikte çene hattı çok daha belirgin hale gelir, bu da yüzün çekici bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
  • Yüz V şeklinde bir form alarak daha uzun ve daha ince bir görünüm kazanır.
  • Cilt sarkması ve kırışıklık gibi yüzü yaşlı gösteren sorunlar ortadan kaldırılır, genç ve dinamik bir görünüm yaratılır.
  • Çenedeki asimetrik görüntü ortadan kaldırılır.
  • Gıdı dokusu gizlenir.
  • Çene, dudak ve boyun arasındaki orantı yeniden sağlanır.

Jawline işleminin insanlara kattığı şeyler yalnızca estetik avantajlar ile sınırlı değildir. Bunlara ek olarak kişiler kendilerine daha çok saygı duyarak özgüvenlerini geri kazanırlar. Bu sayede hem sosyal hayatta hem de iş hayatında güçlü bir imaj yaratılabilir. Kişiler kendilerini daha iyi hissedecekleri için, bu aynı zamanda daha mutlu bir hayat anlamına gelir. Siz de jawline öncesi sonrası fotoğraflarına bakarak çene dolgusu yaptırmış insanların yüzlerindeki ve gözlerindeki değişimi fark edebilirsiniz.

Çene Dolgusu Fiyatları

Son yılların popüler uygulamalarından olan çene dolgusu herkese farklı şekilde uygulanır, çünkü her insanın ihtiyaçları ve beklentileri farklıdır. Dolayısıyla net bir jawline fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Jawline dolgusu fiyat bilgisini değiştiren en önemli unsur kullanılacak olan dolgu malzemesidir. Bugün yaygın olarak kullanılan dolgu malzemeleri arasında en uygun maliyetli olan hyaluronik asittir. Malzemenin yanı sıra kullanılacak olan dolgu malzemesi miktarı da fiyatlara etki eder. Yine de dolgu ile yapılan çene dolgusu uygulamaları karşısında kalıcı çene dolgusu fiyatları daha yüksektir. Doktorun tecrübesi ve kliniğin kalitesi de fiyatları etkileyen unsurlar arasında yer alır. Bu yüzden öncelikle bir doktor muayenesi gerçekleştirilmesi, fiyat bilgisine de doktor tarafından karar verilmesi gerekir.

Eğer siz de jawline ne demek ve nasıl yapılır öğrenmek, çene dolgusu öncesi sonrası hakkında kafanıza takılan soruları sormak ya da jawline ve bişektomi fiyatları hakkında kapsamlı bilgi almak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi : 17.06.2024