Sizi Arayalım

Cildin yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan etkilerden arındırılması ve daha genç bir görünüme sahip olması için dolgu uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Kırışıklık, sarkma, leke ve diğer cilt problemlerine bağlı olarak ortaya çıkan görüntünün iyileştirilmesinde farklı türdeki dolgular kullanılır. Kişinin ihtiyacına göre kullanılacak dolgu maddeleri farklılık gösterir. Dolgu maddeleri arasında öne çıkan hyalüronik asittir. Hyalüronik asit problemli alanlara uygulanarak cildin su tutma kapasitesini artırır.

Ciltteki yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan belirtilerin yanı sıra olumsuz çevresel faktörlerin yol açtığı cilt problemleri de vardır. Güneşe uzun süre maruz kalmak, sigara içmek ya da kalitesiz makyaj malzemeleri kullanmak cilt problemlerinin kaynağı olabilir. Ayrıca genetik faktörler, yanlış dolgu uygulamaları gibi sebeplerle de cildinizde belli problemler ortaya çıkabilir. Öte yandan daha farklı bir görünüme sahip olmak için de dolgu uygulamaları işe yarayabilir. Örneğin ince dudaklarınız için dudak dolgusu yaptırabilirsiniz.

Dolgu uygulamaları alanında deneyimli bir hekim tarafından yapılmalıdır. Önemli olan bir diğer konu da uygulamaların gerekli klinik koşullar altında gerçekleştirilmesidir.

Dolgu Uygulamaları Nedir?

“Dolgu uygulamaları nedir?” sorusunun yanıtı yaşlanmanın etkilerinden kurtulmak isteyenler başta olmak üzere pek çok kişi tarafından araştırılır. Yüzde şekillendirici ve düzeltici bir etki sağlayan dolgu uygulamalarını şu şekilde sınıflandırabiliriz:

  • Göz çevresi dolgu uygulamaları göz kapaklarındaki sarkmanın, göz altı torbalarının giderilmesi için yapılabilir.
  • Estetik dolgu uygulamaları nazolabial çizgilerin giderilmesinde de etkili bir çözüm sunabilir. Özellikle derin çizgiler için dolgu uygulamalarını tercih edebilirsiniz.
  • Dudak dolgusu daha kalın ve dolgun dudaklar için sıklıkla uygulanır.
  • Yüz hatlarını belirginleştirmek ve sarkmayı gidermek için elmacık kemiği üzerine dolgu maddesi uygulanabilir.
  • Çene hattında daha iyi bir şekillendirme sağlamak ve hastanın talep ettiği gibi bir görüntü elde etmek için dolgu uygulaması yapılabilir.

Dermal dolgu uygulamaları sırasında kullanılan malzemelerden biri hyaluronik asittir. Yüzde dolgu uygulamaları sırasında kullanılan bu madde dolgunluk sağlayarak cildin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Hyaluronik asit yüz dolgu uygulamaları sayesinde cildin kaybettiği elastikiyeti geri kazanması da mümkündür. Kolajen üretiminin artmasını da sağlayan bu madde gençleştirici bir etki de sunar. Hyaluronik asit vücudun doğal yapısında bulunan bir maddedir ve su tutma özelliklerinden dolayı cilde fayda sağlar. Ancak ilerleyen yaşın ve cildin güneşe maruz kalmasının etkisiyle hyaluronik asit miktarı azalır. Bu nedenle ciltte elastikiyet kaybı ve matlık gibi sorunlar ortaya çıkar. Söz konusu sorunları gidermek için dolgu uygulamaları yapılabilir. Hyaluronik asit içeren dolgular alerji riski düşük olduğu için tercih edilen dolgulardır.

Polilaktik asit maddesinin de dolgu uygulaması için kullanılmasıyla kolajen üretimi desteklenebilir. Özellikle şakaklarda ve yanaklarda meydana gelen çökmeye karşı bu maddeyi içeren dolgular uygulanabilir. Yüze dolgu uygulamaları sırasında kullanılan malzemelerden biri de kalsiyum hidroksiapatittir. Cilt lekesinde dolgu uygulamaları için kalsiyum hidroksiapatitten yararlanılarak cilt tonunda iyileşme sağlanabilir. Cildin derin tabakalarına form kazandırmak için de tercih edilebilir.

Dolgu uygulamaları sırasında polimetil metakrilat kullanılması da mümkündür. Kolajen ihtiva eden bu dolgu malzemesi cildin gençleşmesi için önemli bir katkı sunar. Ayrıca PRP ve dolgu uygulamaları da bir arada tercih edilebilir.

Dolgu Uygulamaları Kimler için Uygun Değildir?

Dolgu uygulamaları daha iyi bir cilt görünümü elde etmek isteyenler için uygundur. Ancak bazı durumlarda hastaların bu tür uygulamalardan kaçınması gerekir:

  • Cilt yüzeyinde bir enfeksiyon varsa ya da ciltte bir iltihap oluşmuşsa dolgu yapılmamalıdır.
  • Bazı kişilerin dolgu işleminde kullanılan maddelere karşı alerjisi olabilir. Bu durum da dolgu uygulamalarının yapılmasına engel olur.
  • Kanama bozukluğu olan kişiler uygulama için uygun değildir.
  • Hamile ve emziren annelerde dolgu uygulamalarını yaptırabilmesi konusunda yeterli araştırma olmaması nedeniyle tercih edilmez.
  • 18 yaşından küçük olan kişilerde uygulama yapılması mümkün değildir.
  • Kanser tedavisi gören hastalar için dolgu uygulaması yapılmaması gerekir.
  • Cilt yüzeyinde ciddi bir akne problemi olması da uygulamaya engel teşkil eder.

Dolgu Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Dermal dolgu uygulamaları yaptırmak isteyenler ilk olarak kapsamlı bir şekilde hekim tarafından değerlendirilir. Bu sayede hastanın ihtiyaçları anlaşılır ve hastanın beklentileri de dikkate alınarak bir planlama yapılır. Hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine karar verildikten sonra ince uçlu iğneler yardımıyla uygulamaya geçilir. Uygulama prosedürü hastanın ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilir.

Uygulama sırasında ilk olarak ciltte temizlik işlemi yapılmalıdır. Ardından lokal anestezik kremler kullanılarak ciltte uyuşukluk sağlanır. Uygulama süresi yaklaşık 15-20 dakikadır. İşlem sonrası hafif kızarıklık ya da şişkinlik gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra ağrı ve hassasiyet problemi de olabilir. Ancak bu belirtiler geçici bir süre devam eder. Yüz dolgusunun kalıcılık süresi hastalara göre farklılaşabilir. Genellikle 6 ila 18 ay arasında bir kalıcılık söz konusudur.

Dolgu Uygulamalarından Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Dolgu uygulamalarından sonra dikkat edilmesi gereken belli detaylar vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • “Yüze dolgu uygulamasından sonra maske yapılır mı?” sorusunun yanıtı dolgu yaptıranlar tarafından merak edilir. İşlemden sonra 4-5 saat süreyle yüzün yıkanmaması gerektiği için maske yapılması da uygun olmaz.
  • Dolgu uygulamaları sonrasında 2 hafta süreyle kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması gerekir.
  • Uygulamadan sonraki iki gün boyunca ağır egzersiz yapmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Hamam, sauna ve sıcak duş da uygulama sonrasında cildinize olumsuz etki eder. Uygulama öncesinde ve sonrasında alkol almamaya özen göstermelisiniz.
  • İlk iki gün boyunca güneşe çıkarken dikkatli olmalısınız. Güneş koruyucunuzu 4-5 saatte bir yenilemek bu anlamda işinize yarayabilir.
  • Ödem ve morlukları hafifletmek için doktorunuz tarafından verilen kremleri kullanabilirsiniz. Ayrıca buz uygulaması da yapabilirsiniz.
  • Dudak dolgusu yaptıranların 2 saat süreyle yemek yememesi önerilir. 2 gün süreyle sıcak yiyecekler tüketmemeye de özen göstermelisiniz.
  • Burada paylaştığımız detaylar bilgilendirme amaçlıdır. Işık dolgu uygulamaları ve diğer uygulamalar sonrasında yapmanız gerekenler konusunda hekiminizden bilgi alabilirsiniz.

Dolgu Uygulamaları Fiyatı

İstanbul dolgu uygulamaları fiyatı kullanılan dolgu maddesinin miktarına, markasına göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda uygulayıcı klinik ve doktor da fiyatın değişmesinde etkilidir. Lovest Clinic dolgu uygulamaları fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.