Sizi Arayalım

Jinekomasti

İçindekiler

Jinekomasti, erkeklerde normalden fazla gelişen meme dokusu olarak adlandırılır. Jinekomasti ne demek diye bakıldığında, erkeklerde kadın tipi meme dokusunun görülmesi şeklinde de açıklanabilir. Erkekler arasında yaygın olarak görülen bir durumdur. Özellikle ergenlik döneminde olmakla beraber her yaştaki erkekte jinekomasti görülebilir. Jinekomasti neden olur sorusuna tek bir cevap vermek pek mümkün değildir. Çoğunlukla erkeklerin vücudundaki testesteron ve östrojen hormonunda oluşan dengesizlikten kaynaklandığı bilinmektedir. Obezite ya da fazla kilo alımına bağlı olarak vücuttaki yağ hücrelerinde artış görülebilir. Bu nedene bağlı olarak gelişen meme dokusuna ise yalancı jinekomasti adı verilir. Genellikle kişi zayıfladıktan sonra meme dokusunda küçülme görülür.

Jinekomasti, her iki meme dokusunda görülebileceği gibi yalnızca tek bir meme dokusunda da ortaya çıkabilir. Erkeklerde jinekomasti her yaşta görülebilirken; yenidoğanlar, bebekler, yaşlı erkekler ve özellikle ergenlik çağındaki erkekler arasında hormonlara bağlı olarak meydana gelebilir. Jinekomasti çoğunlukla fizyolojik olarak ciddi bir probleme yol açmamakla beraber, jinekomasti erkek bireylerde meydana gelen belirgin meme yapısından dolayı genellikle sosyal yaşantılarında rahatsız olmalarına ve özgüven düşüklüğüne neden olur. Aynı zamanda, bazı durumlarda meme boyutunun büyümesi göğüste ağrılara da neden olabilir. Jinekomasti bazen kendiliğinden geçebilirken, daha uzun vadeli durumlarda jinekomasti tedavisi ilaç ya da cerrahi müdahale ile gerçekleştirilir.

Seans Sayısı :
1 Seans
Operasyon Süresi :
2 - 3 Saat
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
1 Gece
Hassasiyet Süreci :
1 - 3 Gün
İşe Dönüş Süresi :
1 - 3 Gün
Anestezi :
Genel Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
Ömür Boyu

Jinekomasti Nedir?

Jinekomasti, erkeklerde meme dokusunun normalden farklı bir şekilde büyümesi olarak tanımlanan bir durumdur. Meme dokusundaki büyümeye, östrojen ve testosteron hormonlarındaki dengesizlik sebep olabilir. Jinekomasti, östrojen hormonunda artış, testesteron hormonunda azalış gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Troid hastalıkları, ilaç kullanımı ve diğer hormonal dengesizlikler jinekomastiye yol açabilir.

Yenidoğan bebekler, ergenlik dönemindeki erkekler ve yaşlı erkekler, hormon seviyelerindeki doğal değişiklikler nedeniyle jinekomasti geliştirebilirler. Jinekomasti, tek bir memede veya her iki memede birden görülebilir ve bu memelerin boyutları da birbiriyle aynı olmayabilir.

Jinekomasti çoğunlukla ortaya çıktığı kişide ciddi bir sağlık sorunu oluşturmaz, ancak meme dokusundaki büyüme düşük bir ihtimalle olsa da meme kanseri görülme olasılığını arttırabilir. Jinekomasti bazı erkekler için göğüs ağrısı gibi fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir. Özellikle dar kıyafetler giyildiğinde, yazın denize, havuza gidildiğinde kişilerin kendilerini rahatsız hissetmesine neden olabilir.

Jinekomasti obezite gibi nedenlerden kaynaklanan durumlarda kendi kendine düzelebilir, ancak hormonlar ile ilgili durumlarda jinekomasti ilacı veya cerrahi müdahale gerekebilir. Uygun görülen tedavi yöntemi, jinekomastinin altında yatan nedene ve dokudaki büyümenin şiddeti göz önünde bulundurularak belirlenir.

Jinekomasti Çeşitleri Nelerdir?

3 farklı Jinekomasti tipi mevcuttur:

  • Yağlı Tip Jinekomasti: Bu tip jinekomasti memede oluşan fazla yağ dokusuna bağlı olarak ortaya çıkar. Meme dokusunda herhangi bir artış bulunmaz. Çok fazla kilo alınıp verildiğinde ya da obezite gibi durumlarda ortaya çıkabilir.
  • Glandüler Tip Jinekomasti: Bu tip jinekomasti kadın meme yapısına benzer, sert ama süt üretmeyen meme bezlerinin oluşması ile karakterizedir.
  • Karışık Tip Jinekomasti: Karışık tip jinekomoasti, yağlı tip jinekomasti ve glandüler jinekomastinin bir arada oluştuğu durumdur.
Ne Dediler?
mesut elmacı
25/11/2022

İlk araştırma yapmaya başladığım da pek sıcak değildim operasyon konusunda Tubanur la konuştuktan sonra Ali hocayla tanışma fırsatım oldu sonrasında k

Devamını Oku
Enes Akkaya
23/12/2022

Kübra Kızıltaç doktorumun tedavisiyle inanılmaz sonuçlar elde ettim kendisine hem teşekkür hem de başarılar diliyorum

Güler Yüksel
31/01/2023

Lovest Clinic’i uzun araştırmalarım sonucunda buldum. İlk defa dolgu işlemi yaptırmak istiyordum. Çok sıcak karşılandım. Dr. Aysu Hanım’a muayene oldu

Devamını Oku
Aylin Halıcı
20/12/2022

Aysu hoca ve bizimle ilgilenen Tuğba hm dan ve tabiki Lovest den çok memnun kaldım herkeze ısrarla tavsiye ederim

Zarife İşler
10/04/2023

Mezoterapi için geldim, çok yardımcı oldular. Klinik çok temiz ve hijyenikti

ece nur yüksel
05/12/2022

Dermatolog doktor Kübra Kızıltaç hem mesleki bilgisi hem de hastaya yaklaşımı ile gözüm kapalı güvenebileceğim bir hekimdir. Kendisinin botoks ve mezo

Devamını Oku

Jinekomasti Neden Olur?

Jinekomasti erkeklerde herhangi bir nedene bağlı olmaksızın oluşabileceği gibi ortaya çıkışı çoğunlukla testesteron hormonu ile ilişkilendirilir. Erkek ve kadın vücudunda östrojen ve testesteron hormonu dağılımı birbirinden farklıdır. Kadınlarda meme bezi gelişimi ve süt üretimi progesteron ile östrojen hormonuyla ilişkilidir. Erkeklerde endokrin sisteminde hakim olan hormon testesterondur. Östrojen ve progesteron hormonunun düzeyi kadınlara göre oldukça azdır.

Testesteron hormonun az olması, östrojen hormonundaki artış, kalp, enfeksiyon gibi hastalıklar için kullanılan bazı ilaçlar, sağlıksız beslenme, bazı antidepresanlar, sporcular tarafından kullanılan anabolik steroidler ve androjenler, karaciğer rahatsızlıkları, ergenliğe bağlı oluşan hormonal değişimler, troid hastalıkları, böbrek yetmezliği, yaşın ilerlemesi ve hipofiz bezi problemleri jinekomastiye yol açabilir. Ergenlik döneminde testesteron ve östrojen hormonundaki dengesizlikten kaynaklanan jinekomastinin zaman içerisinde geçmesi beklenir.

İlgili İçerikler
Ter Kokusuna Ne İyi Gelir?
Ter Kokusuna Ne İyi Gelir?

“Ter kokusu neden olur?” sorusuna yanıt arayan pek çok kişi vardır. Günlük hayatı...

Masseter Botoks Nedir? Nasıl Yapılır?
Masseter Botoks Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş sıkma ve gıcırdatma gibi sorunlar bireylerin uyku kalitesini...

Meme Estetiği Hakkındaki Gerçekler
Meme Estetiği Hakkındaki Gerçekler

Meme estetiği; meme biçimi, meme genişliği ve meme görünümü gibi pek çok nedene bağlı...

Dudak Dolgusu Sonrası
Dudak Dolgusu Sonrası

Dudakların dolgun, simetrik ve estetik hale getirilmesini sağlayan dudak dolgusu sonrası yapılması gerekenleri bilmek...

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?

Jinekomasti, erkeklerde meme dokusunun anormal derecede büyümesiyle kendini gösterir. Bu durumun fark edilmesini kolaylaştıran bazı belirtiler vardır. Bunlar:

  • Meme dokusunda meydana gelen şişlik,
  • Bir memenin diğerine göre daha büyük olması ya da her iki memede görünen büyüme,
  • Memelerde hassasiyet ya da ağrı,
  • Meme ucunun altında yumru hissi ya da dokunulduğunda yumru fark edilmesi jinekomasti belirtilerindendir.

Bununla birlikte, çok sık rastlanmasa da erkeklerde de meme kanseri görülebileceği ihtimali atlanmamalıdır. Jinekomasti büyük çoğunlukla zararlı bir hastalık olmasa da, bu belirtiler jinekomastiden ziyade meme kanserine de işaret edebilir. Bu tür semptomlarla karşılaşıldığında, en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmak ve muayene olmak sağlık açısından önemlidir.

Jinekomasti Nasıl Anlaşılır?

Doğru jinekomasti tanısı için, hastanede jinekomasti hangi bölüm tarafından muayene edilir ya da jinekomasti için hangi bölüme gidilir sorularına yanıt vermek gerekir. Jinekomasti muayenesi için plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi doktorundan randevu almak gerekmektedir. Doktor tarafından vücut muayenesi gerçekleştirilir. Hasta plastik cerrah tarafından yapılan muayene sonrasında endokrinoloji birimine yönlendirilerek ilgili hormon testlerinin yapılması sağlanır.

Doktor gerekli görürse MRI, Bilgisayarlı tomografi, meme dokusundan alınan biyopsi parçası ile teşhis edilerek jinekomasti tedavisi uygulanır. Ergenlik döneminde ortaya çıkan jinekomasti zaman içerisinde düzelebilir. Uzun süreli geçmeyen ya da jinekomastinin fazlaca belirgin olduğu durumlarda jinekomasti tedavi edilebilir.

Yalancı Jinekomasti Nedir?

Yalancı jinekomasti yani paödojinekomasti, bir diğer adıyla yağlı meme, erkeklerde meme bölgesinde yalnızca yağ dokusunun birikmesiyle ortaya çıkar ve genellikle aşırı kilolu bireylerde görülür. Bu kişilerde meme bölgesi ile beraber vücudun diğer bölgelerinde de yağ birikimi bulunur. Erkeklerde jinekomasti gerçekten ortaya çıktığında ise süt bezlerinde belirgin bir artış görülür.

Meme bölgesinde yer alan fazla doku başparmak ve diğer parmaklar arasında sıkıştırıldığında, jinekomasti durumunda sert ve lastik gibi hissedilen büyümüş süt bezleri tespit edilir. Yalancı jinekomastide ise böyle bir kitle tespit edilmez. Dokunulduğunda daha yumuşak, homojen ve yayılmış bir doku fark edilir. Meme ultrasonografisi yapıldığında yalnızca yağ dokusunun artışı gözlemlenir.

Yalancı jinekomasti tedavisinde en etkili yöntem, kanül yardımıyla yapılan yağ alma işlemi, yani liposuction ve uzman bir doktor eşliğinde diyetisyen tarafından uygulanacak olan zayıflama tedavisidir.

Jinekomasti Nasıl Geçer?

Uzun süre geçmeyen jinekomastinin tedavi edilmediği sürece geçmesi mümkün değildir. Jinekomastinin azalması ya da tamamen tedavi edilmesi için birtakım yöntemler mevcuttur. Jinekomasti tanısı almış kişiler tarafından ilk akla gelen ameliyatsız jinekomasti tedavi yöntemi spordur. Jinekomasti sporla geçer mi sorusu sıkça sorulur, fakat jinekomastinin spor ile tamamen tedavi edilmesi mümkün değildir. Jinekomasti çeşidine bağlı olarak jinekomasti tedavisi esnasında yapılan spor meme bölgesindeki yağ dokularında azalmaya neden olsa da, bu yöntemle meme bölgesinde ufak bir miktarda küçülme sağlanabilir.

Bunun yanı sıra, belirgin meme görünümünden rahatsız olan kişiler jinekomasti atleti giyerek ameliyat olmadan daha düz bir görünüm elde etmeye çalışırlar. Jinekomasti tedavisinin kalıcı olması için cerrahi müdahale gerçekleştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Jinekomasti öncesi sonrası bir diğer değişle jinekomasti ameliyatı öncesinde ve sonrasında vücudun sağlıklı olması için spor ve egzersiz yapılması desteklenmektedir.

Jinekomastinin bir diğer uygulanan tedavi yöntemi ise jinekomasti ilacı kullanımıdır. Tedavi yöntemine jinekomastinin düzeyine ve nedenine bağlı olarak karar verilir. Hormonların düzenlenmesi için jinekomasti ilacı kullanılabilir, ilaç ile meme dokusunun büyümesi durdurulur. Kalıcı bir tedavi yapılabilmesi için jinekomasti ameliyatı tercih edilmektedir.

Jinekomasti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tanı kesinleştikten sonra, jinekomastinin kaynağına bakılarak uygun bir tedavi yöntemi belirlenir. Hormonlardan kaynaklı bir problem olduğu düşünülüyorsa kişi Endokrinoloji uzmanı tarafından tanı alarak tedavi edilir. Jinekomasti tanısı ve izlenecek adımların belirlenmesinde Nydick sınıflandırılmasına dikkat edilir. Meme başında yer alan aerola adı verilen kahverengi halkanın altında bulunan glandüler doku diski büyüklüğü sınıflandırma açısından önemlidir.

Çapı 4 cm den küçük olan kişiler cerrahi vb. herhangi bir uygulama yapılmadan 3-6 aylık belirli periyotlarda muayene edilir. Böylece meme dokusunda meydana gelen değişiklikler gözlemlenir. Küçülme olursa herhangi bir müdahale yapılmaz.

4 cm ile 6 cm arasında olan hastalara medikal tedavi uygulaması yapılabilir. Uygulanacak olan medikal tedavinin içeriği kişinin jinekomastinin nedenine, hastanın yaşına ve sağlık durumuna göre belirlenir.

Uzun süredir küçülmeyen ya da geçmeyen ve 6 cm’den büyük olan disklerde ise kişi cerrahi yöntemler kullanılarak tedavi edilir. Ameliyat uygulaması jinekomasti sürecinde en kalıcı ve hızlı sonucun alınacağı yöntemdir. Kalıcı jinekomasti tedavisi çoğunlukla ameliyat ile gerçekleştirilir. Uygulanacak teknik jinekomastinin düzeyine ve türüne göre değişiklik gösterebilir.

Jinekomasti Ameliyatı

Jinekomasti tedavisinde, uzman bir plastik cerrahi doktoru tarafından gerçekleştirilen cerrahi müdahale en etkili yöntem olarak öne çıkar. Doktorun yapacağı değerlendirmeler sonucunda, hastaya hangi tür yöntemle işlem yapılacağı belirlenir. Meme dokusunun büyüklüğü, meme yapısında meydana gelen büyümenin kaynağı ve deri fazlalığına göre farklı işlemler yapılır. Bu değerlendirme, cerrahi müdahalenin şeklini belirler.

Jinekomastinin farklı türleri için farklı cerrahi teknikler kullanılır:

Karışık tip jinekomasti hem glandüler dokunun hem de yağ dokusu fazlalığının mevcut olduğu bir jinekomasti çeşididir, bu tip jinekomastide cerrahi müdahale ile birlikte liposuction uygulanır. Glandüler tip jinekomastide sert meme dokusu baskındır ve meme bezleri oluşumu görülür. Glandüler tip jinekomasti olduğu durumlarda, dokunun cerrahi operasyonla çıkarılması ile işlem gerçekleştirilir. Yağlı tip jinekomasti, yağ dokusunun daha fazla ve belirgin olduğu kişilerde ortaya çıkmaktadır. Yağlı tip jinekomastiye sahip kişilere, sadece liposuction ile işlem yapılması yeterli olabilir.

Hastanın genel durumu incelenir, en uygun tedavi yöntemleri, her hastanın durumuna göre özel olarak planlanır. Bu işlemler esnasında meme dokusunun çıkartılması için ufak kesiler yapılır. Jinekomasti ameliyatından sonra az miktarda da olsa ameliyat izi kalabilir.

Jinekomasti Ameliyatı Riskli midir?

Jinekomasti ameliyatı, çoğunlukla güvenli bir prosedür olarak kabul edilse de, diğer ameliyatlarda da olduğu gibi bazı riskler taşır. Jinekomasti ameliyatı sonrasında enfeksiyon, kanama ya da uygulanan anesteziye bağlı olarak komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra, sık rastlanmasa da meme dokusunda simetrik olmayan bir görünüm, his kaybı ya da yara izleri oluşabilir.

Jinekomasti ameliyatı sonrasında, istenen sonucun elde edilmesi için, hastanın cerrahi müdahaleyi yapacak uzman doktor ile detaylı bir şekilde görüşmesi önemlidir. Ameliyatın olası riskleri ve hastanın beklentileri konusunda bilinçli olmak, sürecin sağlıklı yürütülmesine yardımcı olur. Ameliyat sonrası süreçte doktorun önerilerini dikkate almak, iyileşmeyi hızlandırır ve yan etki riskini azaltır.

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi, jinekomasti ameliyatı da dikkatli bir değerlendirme ve doğru bir uzman doktor seçimi gerektirir. Jinekomasti ameliyatı sonrası yorumlar dikkate alındığında, uzman bir cerrah tarafından yapılan doğru müdahaleler ile, hastaların genellikle mutlu oldukları sonuçlar elde ettiği görülmüştür.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrasında Bilinmesi Gerekenler

Jinekomasti ameliyatı çoğunlukla lokal anestezi ile gerçekleşir. Ameliyatın süresi uygulanacak olan tekniğe göre değişiklik gösterebilir, genellikle 2-4 saat arasında tamamlanır. Jinekomasti tedavisinden sonra, iyileşme sürecinin sorunsuz ilerlemesi ve olabilecek en iyi sonuçların elde edilmesi için birtakım önemli noktalara dikkat edilmelidir:

1. Dinlenme ve Hareket: Jinekomasti ameliyatı sonrası birkaç gün dinlenmek, vücudun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Ancak, doktorun tavsiyeleri doğrultusunda hafif yürüyüşler yapmak kan dolaşımını artırarak iyileşme sürecini hızlandırabilir.

2. Jinekomasti Korsesi Kullanımı: Ameliyat sonrası 1 ay kadar bir süre boyutu ayarlanabilir bir  jinekomasti korsesi kullanılmalıdır. Jinekomasti korsesi; şişlikleri azaltmak, dokuların daha hızlı toparlanmasına yardımcı olmak ve meme derisinin sağlıklı bir görünüm alması için düzenli olarak kullanılmalıdır.

3. Ağrı: Ameliyat sonrasında hafif ağrı ve rahatsızlık hissedilmesi normaldir. Jinekomasti işlemini gerçekleştiren cerrahın önerdiği ağrı kesiciler ve diğer ilaçlar bu sürecin daha rahat geçmesine yardımcı olabilir.

4. Hijyen: Jinekomasti ameliyatı sonrası cerrahi bölgesinin temiz tutulması enfeksiyon riskini azaltır. Uzman doktor tarafından ameliyat yapılmalı ve yara bakımı ihmal edilmemelidir.

5. Fiziksel Aktiviteden Kaçınma: Jinekomasti ameliyatından sonra ilk birkaç hafta ağır kaldırılmamalı veya yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Doktor onayı alınmadan spor ve egzersiz yapmaktan kaçınılmalıdır.

6. Diyet ve Sıvı Alımı: Sağlıklı, dengeli beslenmek ve yeterli sıvı tüketmek, vücudun kendini daha hızlı toparlaması ve iyileşmesi açısından önemlidir.

7. Doktor Kontrolleri: Jinekomasti ameliyatından sonra doktor kontrollerinin aksatılmadan yapılması, kısa sürede iyileşmenin izlenmesi ve olası komplikasyonların erken tespit edilmesi açısından önemlidir. Herhangi bir sorun fark edildiğinde en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir.

Ameliyat sonrası dönemde sabırlı olmak ve doktorun önerilerine titizlikle uymak, en iyi sonuçların elde edilmesi için önemlidir. Böylece, hastalar hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı bir iyileşme süreci geçirebilirler. Bu adımlar, jinekomasti ameliyatı sonrası iyileşme sürecini destekleyerek, istenilen sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olacaktır.

Jinekomasti Ameliyatı Fiyatları

Jinekomasti ameliyat fiyatları birçok nedene bağlı olarak değişiklik gösterir. İstanbul jinekomasti ameliyatı yaptırmayı düşünenler için birçok seçeneği içerisinde barındırır. Lovest Clinic alanında uzman kadrosu ile profesyonel bir şekilde bu tür işlemleri İstanbul’da gerçekleştirmektedir. Jinekomasti ameliyatı, erkeklerde meme büyümesinin tedavisinde etkili bir yöntemdir. Jinekomasti ameliyatı yorumları genellikle olumlu olup, birçok hasta ameliyat sonrasında sosyal ortamlarda kendilerini daha özgüvenli hissettiğini ve kıyafet seçimlerinde daha özgür olduklarını belirtmektedir.

Jinekomasti fiyat konusunda kesin bir tutar belirtmek pek mümkün değildir. Erkeklerde jinekomasti işlemi için alınacak ücretler; doktorun tecrübesi, ameliyatın yapıldığı klinik ve kullanılan tekniklere göre değişiklik göstermektedir. İstanbul’da yaşayan, kendilerinde jinekomasti belirtisi olduğunu düşünen kişiler, bizimle iletişime geçerek muayene için randevu oluşturabilir, hem fiyat bilgisi hem de ameliyat süreci hakkında detaylı bilgi edinebilirler. Her hasta için en iyi sonucu elde etmek adına, kapsamlı bir araştırma yapmak ve kişi bazlı tedavi uygulamak önemlidir. Alanında uzman ve başarılı doktorlardan bilgi almak bir tık uzağınızda. Bu işlem ile ilgili ya da başka bir işlem için bilgi adına bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Jinekomasti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Jinekomasti ameliyatının herhangi bir yan etkisi var mı?

Bütün cerrahi operasyonlarda olduğu gibi jinekomastinin de bir takım yan etkileri olabilir. Ameliyat sonrası bölgede şişlik ve morarma görülmesi normal olup bir süre sonra kendiliğinden geçecektir.

Ameliyat sonrası ağrı, sızı veya kanama olacak mı?

Jinekomasti ameliyatından sonra oluşabilen hafif ağrıların doktorun verdiği ağrı kesicilerle geçmesi mümkündür.

Ameliyattan sonra korse takmak gerekir mi?

Hastanın durumuna göre bir haftadan bir aya kadar korse takması gerekebilir.

Ameliyat nasıl gerçekleştirilir?

Jinekomasti Meme başından açılan kesi ile bölgede bulunan fazla yağ dokusunun çıkarılması ile gerçekleştirilir.

Jinekomasti ameliyatı sonrası iz kalır mı?

Jinekomasti sonrası ufak bir iz olabilir ancak bu iz zamanla kendiliğinden yok olacatır. Dolayısıyla hastanın endişelenmesine veya herhangi bir ürün kullanmasına gerek yoktur.

Jinekomastinin ameliyat olmadan geçmesi mümkün mü?

Zayıflama ve egzersiz gibi yöntemlerle giderilmesi mümkün olmayan jinekomasti ancak cerrahi operasyon uygulaması ile giderilebilir.

Ameliyat sinirlere veya damarlara zarar verir mi?

Hayır, Jinekomasti ameliyatı sinir ve damarlara zarar vermez.

Tekrar Jinekomasti ameliyatı yaptırılabilir mi?

Evet, kişi isterse tekrar ameliyat olabilir ancak buna cerrahla birlikte karar vermesi önerilir.

Jinekomasti yalnızca bir memeye uygulanabilir mi?

Evet, gerektiğinde tek bir meme için jinekomasti uygulaması mümkündür.

Operasyon sonrası hastanede kalmam gerekir mi?

Hayır, gerekmez. Hasta aynı gün içerisinde birkaç saat sonra taburcu edilir.

Ameliyattan sonra ne zaman duş alabilirim?

Jinekomasti sonrasında operasyonun gerçekleştiği bölgenin enfeksiyon kapma riskine karşı hastaya özellikle ilk iki gün duş almaması tavsiye edilir.

Jinekomastiden ameliyatından sonra ne zaman iş başı yapabilirim?

Hasta yorucu bir işte çalışmıyorsa aynı gün dahi işe gidebilir ancak yine de ilk gün istirahat etmesi tavsiye edilmektedir.

Jinekomasti ameliyatı meme ucu küçülmesine etki eder mi?

Evet, jinekomasti aynı zamanda meme ucu küçülmesini de sağlar.

Kilo alıp vermek Jinekomasti sonuçlarını etkiler mi?

Kilo alıp verilmesi jinekomasti sonuçlarını değiştirmez, ancak fazla kilo alımı sonucunda bölgede yağlanma gerçekleşebilir.

Son Güncelleme Tarihi : 05.07.2024