Sizi Arayalım

Kaş Ekimi

İçindekiler

Kavisli kaşlar, birçok kadının hayalini süsler. Ancak bazı nedenlerden dolayı kaş görünümü sizi memnun etmeyecek bir şekilde olabilir. Çeşitli hastalıklardan kaynaklı olarak kaşlarda dökülme problemi yaşanabilir. Ayrıca doğuştan kaşların ince ve biçimsiz olması da mümkündür. Farklı nedenlerle daha iyi bir kaş görünümüne sahip olmak isteyenler, kaş ekimi yaptırır.

Teknolojik gelişmeler sayesinde saç ekimi için kullanılan belli yöntemler artık kaş ekimi için de uygulanır. Bu işlemin sadece uygun merkezlerde ve uzman bir hekim tarafından yapılması şarttır. Aksi takdirde beklentilerin altında bir görüntü ortaya çıkar. Doğru yerde ve uzman hekim tarafından işlem yapılması halinde doğal bir görüntü ortaya çıkar. Uzman hekim eliyle işlem yapıldıysa ekimin anlaşılması zordur. Böylece hastanın hem özgüveni artar hem de yüzünde daha güzel bir görüntü ortaya çıkar.

Her yüz tipine farklı bir kaş biçimi yakışır. Bu nedenle hekim, operasyon öncesinde hastanın yüz şeklini, göz yapısını doğru analiz etmelidir. Kişinin yüzüne göre keskin ya da yumuşak açılı bir görünüm elde edilebilir.

Seans Sayısı :
1 Seans
Operasyon Süresi :
2 - 3 Saat
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
3 - 15 Gün
İşe Dönüş Süresi :
3 Gün
Anestezi :
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
Ömür Boyu

Kaş ekimi öncesinde Westmore, Lamas ve Anastasia dizaynları ile analiz yapılır. Kaşların çok düşük ya da yüksek olmaması gerekir. Kaş başlangıç ve bitiş noktaları arasında belli bir açı olmalıdır. Aynı zamanda orta nokta, başlangıç ve bitiş noktaları; kaşın göze ve buruna olan mesafesi de önemli detaylardır. 

Doğru ölçümler neticesinde yüz görünümünde ciddi bir iyileşme olur. Kusursuz bir ekim neticesinde her zaman daha enerjik ve canlı görünebilirsiniz.

Kaş Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yöntemlerinden bazıları kaşlar için de kullanılır. En sık FUE ve DHI yöntemleri tercih edilir. Donör bölgeden saçlar alınarak kaş bölgesine uygulanır. Tüm kıl kökleri tek tek alınır. Köklerin nasıl yerleştirileceği, estetik bir görünüme sahip olmak için son derece önemlidir.

İşlem sırasında ilk olarak kaş açıları belirlenir. Kaş yoğunluğunun nasıl olması gerektiğine karar verilir. Ardından hastaya lokal anestezi yapılır. Kök toplamak için kulak arkası ve ense tercih edilir. Saçların doğru açıda ilgili bölgeye nakledilmesi önemlidir. Kanallar, kaş açısına uygun bir biçimde oluşturulmalıdır. 2-3 saatlik bir sürede işlem tamamlanır. Hasta iki gün sonra hayatına devam edebilir. Bir hafta içinde de tüm yaralar, izler iyileşir.

Ne Dediler?
Berçin Erge Ünver
09/03/2023

Klinik gayet temiz , çalışanlar ilgili, doktorlar çok başarılı. Herkese tavsiye ederim

Kaan Tangit
03/02/2022

Yaptığım en iyi seçim. Çok sevimli bir ekip ve inanılmaz doktorlar çok memnunum çok.Alev Hanım bize çok yardımcı oldu. Her şey çok iyi organize edilmi

Devamını Oku
Aleena
10/01/2023

Yaptığım en iyi seçim. Alev Hanım bize çok yardımcı oldu. Her şey çok iyi organize edilmişti herkese tavsiye ederim

Esra Baydar
02/03/2023

Lovest ile yeni yıla girerken tanıştık, danışmanım Tubanur hanımın güler yüzü ve ilgisi ile başlayan tanışmamız, Kübra ve Aysu hoca ile taçlandı. İşl

Devamını Oku
optikyazar
13/01/2023

Klinik hijyen ve temizlik bakimindan oldukça güzel . Neredeyse her gün durumumu takip etmeleri ayrıca incelik ve cok hosuma gitti . Alev hanıma da a

Devamını Oku
Izel Erdogan
02/01/2023

Ilk gun geldigimden beri bana cok guven veren ve yuzumu mukemmellestiren canim Dr. Aysu Aligil hocama ve Tugbanur Demirli'ye cok tesekkur ederim. Bot

Devamını Oku

Genel olarak işlem süreci böyle işler. Ancak farklı yöntemlere göre farklı uygulamalar da olabilir. Farklı kaş ekimi yöntemlerine göre süreç şu şekilde işler:

  • FUT tekniği: Geçmiş yıllarda yaygın biçimde kullanılmıştır. Bu teknikte kıl kökleri tek seferde cilt ile beraber alınır. Cilt küçük parçalara ayrıldıktan sonra ilgili alana nakledilir. Ancak FUT yönteminde kaşlar dik biçimde uzar. Böylece estetiklikten uzak bir görüntü ortaya çıkar. Artık pek çok merkezde bu yöntem uygulanmaz.
  • FİT tekniği: FİT tekniği de istenilen açıyı elde etmekten uzaktır. Bu nedenle uygulamada tercih edilmez.
  • FUE kaş ekimi: FUE yöntemi, yaygın olarak tercih edilir. Ancak kesinlikle profesyonel bir klinikte uygulanmalıdır.
  • Advanced FUE tekniği: Advanced FUE tekniğinde kaşlar, uygun açıyla yerleştirilir. Kıl kökleri enseden toplanır.

Kaş ekimi fiyatları, yönteme ve uygulama merkezine göre değişir. FUE yöntemi dışındaki uygulamalara itibar etmemeniz iyi bir sonuç almak için önemlidir. Ayrıca uygulayıcı hekimin alanında yeterli tecrübeye sahip olması da yöntemin başarısı için gereklidir.

Kimler Kaş Ekimi Yaptırabilir?

Kaş ekimleri birçok nedene dayanarak yapılabilir. Kaş dökülmesi, bu nedenlerin başında gelir. Dökülme; çeşitli hastalıklardan, ilaçlardan ya da hormonal sebeplerden kaynaklı olabilir. Bazı kişilerde kaş yolma hastalığı da vardır. Böylece kaş bölgesi tamamen boş kalabilir ya da seyrek bir görüntü ortaya çıkabilir. Kadınların tercih ettiği kalitesiz makyaj malzemeleri, kozmetik ürünleri de dökülmeye sebebiyet verebilir.

Kaş ekimi, doğuştan seyrek bir kaş yapısı olanlar için de uygundur. Yaşlanmaya bağlı dökülme sorununda böyle bir çözüm denenebilir. Kaş kaybı, yaralanma ve kaza sonucu da yaşanabilir. Bazı tıbbi tedaviler, hatalı kaş kontur uygulamaları gibi nedenlerle de böyle bir durum yaşanması mümkündür.

Kaş ekimi uygulamasına, hatalı kaş aldırma gibi işlemler sonucunda ihtiyaç duyulabilir. Hatalı bir şekilde kılların alınması, yeniden kaşların çıkmasını zorlaştırır. Bazı kişilerde zaman içerisinde seyrelme ortaya çıkar.

İlgili İçerikler
Selülit Nasıl Geçer?

“Selülit nasıl geçer?” sorusunun yanıtı, özellikle bu sorunu yaşayan kişiler tarafından merak edilir...

Meme Estetiği Hakkındaki Gerçekler

Meme estetiği; meme biçimi, meme genişliği ve meme görünümü gibi pek çok nedene bağlı...

Dudak Dolgusu Sonrası

Dudakların dolgun, simetrik ve estetik hale getirilmesini sağlayan dudak dolgusu sonrası yapılması gerekenleri bilmek...

Yara İzi Nedir? Nasıl Geçer?

Yara izi nasıl geçer sorusu günlük hayatta sıkça karşılaşılan sorular arasında yer alır...

Kaş ekimi işleminde, yüksek başarı elde edilerek farklı nedenlerden kaynaklı kaş kayıpları giderilir. Doğal bir görünüm elde edilmesi sayesinde işlem yaptıranlar genellikle sonuçtan memnun kalır.

Kaş dökülmeleri için farklı yöntemler de denenebilir. Kaş makyajı, bu yöntemler arasında yer alır. Ayrıca kaş dövmesi, kaş kontur gibi farklı teknikler de vardır. Ancak kalıcı bir çözüm elde etmek ve doğal bir görünüm sağlamak için kaş ekimi daha ideal bir yöntemdir. Diğer yöntemler yapay bir duruş sergiler. Ayrıca kaş makyajı ve dövmesi gibi teknikler erkekler tarafından nadiren tercih edilir. 

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

“Kaş ekimi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak edenlerin sayısı bir hayli fazladır. Kaş ekimi öncesi hasta için en uygun şekil belirlenir. Bunun için ölçümler yapılır. Ayrıca hastanın beklentileri de önemlidir. Hasta, gerekli tüm konularda bilgilendirilir.

Kıl kökleri, tekli foliküler halinde alınır. Genellikle ensenin ve kulağın arkasından kökler toplanır. Travmatik skar söz konusu ise ilk olarak revizyon işlemi yapılmalıdır. Aynı zamanda lazer uygulaması da gerekebilir. Kaş ekimi sonrasında estetik açıdan beklenti karşılanmadıysa ikinci kez aynı işlemin tekrarlanması mümkündür.

Kaş ekimi için ilk olarak holler açılır. Hollerin cilde paralel olarak açılması gerekir. Böylece uzama, istenilen yönde olur. “Kaş ekimi ne kadar sürer?” sorusuna yanıt arayanlar, işlemin 3-4 saat süreceğini bilmelidir.

Kökler tek tek uygulandıktan sonra ilgili alanda pansuman yapılmalıdır. Böylece enfeksiyon gibi riskler ortadan kaldırılır.

Lokal anestezi altında işlem yapıldığı için hasta ağrı ya da acı hissetmez. Böylece son derece konforlu şartlar altında işlem tamamlanır. Kaş bölgesine işlem yapılmadan önce hastanın kararından emin olması gerekir. İşlem, yapay uygulamalar ile karıştırılmamalıdır. Gerçek saç kökleri ile yapılan cerrahi işlem neticesinde doğal bir görüntü ortaya çıkar. Doğal görünüm beklentisi olmayanlar, farklı yöntemlere yönelebilir.

Kaş Ekimi Zararları Nelerdir?

Kaş ekimi yaptıranlar yorumları olumlu olsa da bazı durumlarda belli zararlar ortaya çıkar. Kaş ekimi zararları arasında en sık köklerin kabul edilmemesi vardır. Saç ekiminde olduğu gibi kaş ekimi sırasında da köklerin tutmaması ihtimali vardır. Böyle bir durumda işlemin tekrarlanması mümkündür.

Yapılan kaş ekimi işlemi sırasında kanama meydana gelebilir. Ayrıca sinir hücrelerinde hasar meydana gelmesi, yüzde şişlik ve yer yer morarma da riskler arasındadır. Kaş ekimi öncesinde mutlaka hastanın tıbbi öyküsü dinlenmelidir. Kullandığınız ilaçlar konusunda da hekiminize bilgi vermeniz gerekir. Böylece hastanın operasyon için uygun olup olmadığı anlaşılır. Kaş ekimi sonrası yara oluşumu normaldir. Yara izleri belli bir süre sonra kaybolur.

Kaş ekimi sonrası olumsuz bir sonuç yaşama ihtimali düşüktür. Steril bir ortamda uygulama yapıldığı takdirde herhangi bir sorun yaşanmaz. Operasyon öncesinde ve sonrasında mutlaka hekim tavsiyelerine dikkat etmek gerekir. İlaç kullanımı, temizlik, bakım gibi detaylara harfiyen uyulması önemlidir. Alerjik ve hassas bir cilt yapısına sahip olanlar işlem sonrası süreçte daha dikkatli olmalıdır.

İşlemin sağlıklı bir şekilde yapılması için operasyon öncesinde sigara ve alkol kullanmayı bırakmalısınız. Kan sulandırıcı ilaçları bırakmalı ve mevcut bir tedaviniz varsa doktorunuza bilgi vermelisiniz. Sürece psikolojik olarak hazırlıklı olmanız da önemlidir. Kaşların operasyondan evvel tıraş edilmesi gerekir. Ayrıca operasyon gününde makyaj yapmamak da önemli detaylardan biridir. Böylece kaş ekimi işlemine tam anlamıyla hazır olursunuz.

Kaş Ekimi İşlemi Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kaş ekimi sonrası görüntü, hastaları bir nebze tedirgin edebilir. Yara izleri ve hafif şişlik görülebilir. Ancak bu belirtiler zaman içerisinde ortadan kalkar. Kaş ekimi işlemi sonrasında kabuklanma meydana gelir. Kabuklar, kısa süre içinde dökülür. Kabukların soyulmaması ve kabuk tutan alanın kaşınmamasında fayda vardır.

İyileşme sürecinin sağlıklı geçmesi için iki hafta yüzmeye ara vermelisiniz. Deniz ve havuz suyu bu aşamada zararlı olabilir. Ağır sporlar, uzun süre güneşe maruz kalmak ve solaryum da ekilen kaşlar için zararlıdır.

Operasyon sonrasında üç ay içerisinde yeni kaşlar çıkmaya başlar. Ancak tam olarak çıkma sürecinin tamamlanması için en az 8 ay beklemek gerekir. Uzadıktan sonra kaşların kesilmesinde ve arzuya göre şekillendirilmesinde fayda vardır. İlk başlarda hızlı uzama olsa bile zamanla uzama hızı azalır. Bu sayede şekillendirme için vakit harcamanıza gerek kalmaz.

Kaş ekimi işleminden sonraki ikinci günde yıkama yapılmalıdır. Onuncu günde de son kabukların arındırılması için yıkama yapılmalıdır. Böylece köklerin nefes alması ve daha rahat uzaması sağlanır. Kaşlar, bir yıl içinde doğal kaşlardan ayırt edilemez hale gelir. Kaş alma işlemi, doğal kaşlarda olduğu gibi yapılabilir. Ancak kaşların küstürülmemesine dikkat edilmelidir. Kaşlarınızı çok fazla inceltmemenizde fayda vardır.

Kaş ekimi, dövmeli ve kalıcı makyaj yapılmış alanlarda uygulanmamalıdır. Ciltte daha önce böyle bir uygulama yapıldıysa ve işlem silinmediyse kökler tutmaz. Lovest Clinic işlem öncesinde sizi detaylı bir şekilde bilgilendirir ve böylece süreç sorunsuz ilerler. Uzman kadromuz, kaş ekimi işlemlerini kusursuz bir şekilde gerçekleştirir.

Son Güncelleme Tarihi : 25.02.2024