Sizi Arayalım

Zirkonyum Kaplama

İçindekiler

Sağlık sorunları nedeniyle ya da estetik kaygılarla günümüzde birçok kişi zirkonyum kaplama yaptırmayı düşünmektedir. Gülüş tasarımında bir devrim yaratan zirkonyum kaplama ile diş etlerinde tam bir uyum sağlanır, doğal diş yapısı bozulmadan etkili bir görünüm oluşturulur.

Seans Sayısı :
2 seans
Operasyon Süresi :
30 - 60 dakika
Mevsim :
4 mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
Minimum
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
10 - 30 yıl

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Son yıllarda bazı avantajlarından dolayı metal destekli dişler yerine zirkonyum kaplama tercih edilmektedir. Dişlerdeki renk değişiklikleri, görüntü bozukluğu ve kırılma gibi sorunları gidermek için kullanılan zirkonyum kaplama, dişlerin renk ve formlarını düzenlemek için uzun süreden beri tercih edilen popüler bir seçenektir. Zirkonyum kaplama, diş etiyle tam uyum sağlar. Hastalar zirkonyum diş sayesinde estetik bir gülüşe sahip olurlar. Zirkonyum kaplama ışık geçirgenliği bakımından, diğer kaplama seçeneklerine göre daha avantajlıdır. Böylelikle zirkonyum kaplama, kişinin kendi dişlerinden oldukça zor ayırt edilir.

Ne Dediler?
Pınar Akdeniz
13/01/2022

Ben sizi sosyal medyadan buldum tedavim devam ediyor ama kendimi sizin yanınızda çok iyi hissediyorum ve sizden mutlu ayrılacağımı biliyorum ilgini ya

Devamını Oku
Zarife İşler
10/04/2023

Mezoterapi için geldim, çok yardımcı oldular. Klinik çok temiz ve hijyenikti

Aylin Halıcı
20/12/2022

Aysu hoca ve bizimle ilgilenen Tuğba hm dan ve tabiki Lovest den çok memnun kaldım herkeze ısrarla tavsiye ederim

Önder Toksoy
15/02/2023

bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittiğim, lovest klinik'te lokal anestezi ile göz kapağı operasyonu geçirdim. ilk önce danışmanım Tubanur hanım'a şahsıma

Devamını Oku
Timuçin
22/03/2023

Ben subat ayinda kulak operasyonu gecirmistim. Klinige ilk girişten itibaren samimi karşılandım tubanur hanima cok teşekkür ederim. Ali hocama ve asis

Devamını Oku
Fadime CÜRE
12/04/2023

Kübra hocamızın hastalarla iletişimi çok iyi. Diş sıkma problemim için diş doktorum botoks önermişti. Dr Kübra Kızıltaç botoksu yaptı. Çok memnun ka

Devamını Oku

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

“Zirkonyum diş nasıl yapılır?” sorusu zirkonyum diş yaptırmak isteyen hastalar tarafından sıkça sorulmaktadır. Diş hekimi tarafından hastaya zirkonyum kaplama hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra, zirkonyum diş gelecek yer kadar dişler üzerinden aşındırma yapılır, zirkonyum diş için gereken kalınlık ayarlanır. Zirkonyum diş tedavisinde kaç tane diş yaptırıldığının önemi olmaksızın hem alt çeneden hem de üst çeneden ölçü alınır. Zirkonyum diş takılmadan önce doğru kapanış kaydı oluşturularak hastaya geçici diş takılır. Daha sonra dişlerin durumuna göre birkaç seans zirkonyum diş provası yapılıp zirkonyum diş takma işlemi gerçekleştirilir. Dişlerin yüzeyi temizlenip steril hale getirildikten sonra zirkonyum kaplama yapıştırılır.

İlgili İçerikler
Erkekler de Yapar ve Yaptırır
Erkekler de Yapar ve Yaptırır

Bir dönem bakımlı erkekler için ‘Metroseksüel’ tabiri kullanılır, özellikle maço algısı...

Yara İzi Nedir? Nasıl Geçer?
Yara İzi Nedir? Nasıl Geçer?

Yara izi nasıl geçer sorusu günlük hayatta sıkça karşılaşılan sorular arasında yer alır...

Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar?
Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar?

“Kolajen nedir neye yarar?” sorusunun yanıtı pek çok kişi...

Badem Göz Estetiği Kalıcı mı?
Badem Göz Estetiği Kalıcı mı?

Badem göz ameliyatı ya da badem göz estetiği olarak bilinen operasyon, genellikle işlevsel sorunları...

Zirkonyum Diş Kaplamaları Özellikleri

Zirkonyum diş kaplama oldukça doğal ve estetik sonuçlar verirken, diş eti ile uyumu da çok fazladır. Bu özelliği ile zirkonyum kaplama, kullanıcıda konforlu bir performans sağlar. Ayrıca pürüzsüz yüzeyleri sayesinde renk kaybı, sararma olmadan uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde kullanılabilir.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar

Zirkonyum kaplama yaptıranlar, kullanım kolaylığı ve doğal görünümüyle zirkonyum kaplama işleminden oldukça memnun olmaktadır. Dişlerinde kırılma, sararma, renk değişimi gibi sorunları olan hastalar, birkaç seansta zirkonyum kaplama ile dişlerinde hayal ettikleri doğal görünüme kavuşabilir. Hastalar aynı zamanda zirkonyum diş ile estetik bir gülüşe sahip olabilirler. Zirkonyum kaplama yapılabilmesi için hastanın diş etlerinin sağlıklı olması gerekir. Zirkonyum diş yaptırmak isteyen hastada diş eti problemleri söz konusuysa tedavi sürecinin bitmesi beklenir.

Zirkonyum Diş Modelleri

Zirkonyum kaplama yaptırılırken doğru modelin seçilmesi, doğru yapılan zirkonyum diş ile hastaya uygun gülümsemenin oluşturulması çok önemlidir. Erkeklerde ve kadınlarda ayrı ayrı tercih edilen bazı zirkonyum diş modelleri bulunmaktadır. Erkeklerde genellikle Hollywood, agresif, güçlü, baskın, olgun, yumuşatılmış adı altındaki zirkonyum kaplama modelleri tercih edilirken; kadınlarda ise fonksiyonel, geliştirilmiş, odaklanmış, doğal, genç ve oval modeller tercih edilir. Zirkonyum diş görselleri arasından hastanın kendine uygun olan dişleri tercih etmesi bir seçenekken, zirkonyum diş renkleri arasından da kişinin doğal diş rengine en uygun olanı seçilir.

Zirkonyum Kaplama Fiyatları

Zirkonyum diş 2022 fiyatları en çok merak edilen sorulardandır. Zirkonyum diş materyali daha yüksek teknik altyapı gerektirdiği için zirkonyum diş kaplama fiyatları diğer metal destekli kaplama çeşitlerine göre daha maliyetlidir. Zirkonyum diş fiyatları hangi yapım tekniğinin uygulandığına ve zirkonyum diş yapılırken hangi bloğun kullanıldığına bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle zirkonyum diş fiyatı konusunda net bir rakam söz konusu değildir.

Zirkonyum Diş Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular

Zirkonyum diş tedavisi ile ilgili hastaların merak ettikleri pek çok soru bulunmaktadır. Bunlardan en çok sorulanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Zirkonyum diş tedavisi ağrılı bir süreç midir?
  • Zirkonyum kaplamanın zararları var mıdır?
  • Zirkonyum kaplama çarpık diş sorunu olan hastalara uygulanabilir mi?
  • Zirkonyum diş nedir?
  • Zirkonyum diş tedavisi ne kadar sürer?
  • Zirkonyum diş, diş sızlaması yapar mı?
  • Zirkonyum kaplama fiyatı nedir?
  • Porselen diş mi, zirkonyum mu yaptırmalıyım?
  • Porselen diş ile zirkonyum diş farkı nedir?
  • Zirkonyum diş tedavisi sonrasında zirkonyum diş düşer mi veya kırılır mı?
  • İmplant yapılan dişin üzerine zirkonyum kaplama uygulanabilir mi?
  • Zirkonyum diş alerji yapar mı?
  • Diş zirkonyum etkisiyle zarar görür mü?
  • Zirkonyum diş tek tek mi takılır?

Zirkonyum Kaplama Avantajları

Zirkonyum kaplama gerek estetik gerek sağlık açısından oldukça avantajlıdır. Bu avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Ortalama %30 civarında ışık geçirgen yapıya sahip olması sebebiyle zirkonyum diş, doğal diş yapısı ile tam uyumlu görüntü sağlar.
  • Zirkonyum diş, diş boyları çok kısa olan veya arka bölgelerinde yeterli mesafesi bulunmayan hastalarda estetik görünüm verir.
  • Zirkonyum diş altyapı malzemesi metal içermediği için beyaz renktedir. Zirkonyum diş opak malzeme gerektirmez.
  • Zirkonyum diş yapışma direnci açısından diğer seçeneklere göre çok daha sağlam, uzun ömürlüdür. Zirkonyum diş kırılma direnci yüksek bir seçenektir.
  • Zirkonyum diş sağlığa zararlı herhangi yapıya sahip değildir.
  • Zirkonyum diş hastaya pek çok avantaj sağlar. En büyük avantajlarından biri, metal içermediği için alerjik etkiye sebep olmamasıdır.
  • Zirkonyum diş, dişlerde duruş ve diş rengi bakımından doğal dişlerimize çok yakın bir görünüm oluşturur. Zirkonyum diş dışarıdan bakıldığı zaman yapaylıktan uzak bir görüntü verir. Ayrıca zirkonyum kaplama, diş etinde ödem yapmaz.
  • Zirkonyum diş estetik bir materyalden oluşur. Metal içermediğinden dolayı zirkonyum diş üzerinde gri yansımalar olmaz.
  • Zirkonyum diş, hem ön dişlerde hem de arka dişlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Zirkonyum Kaplama Dezavantajları

Oldukça doğal bir madde olduğu için zirkonyum diş kaplama zararları yok denecek kadar azdır. Fakat zirkonyum kaplamanın avantajlarının yanında az da olsa bazı dezavantajları bulunmaktadır. Zirkonyum kaplama dezavantajları şöyle sıralanabilir:

  • Zirkonyum kaplamanın, metal destekli porselenlere göre maliyeti yüksektir,
  • Zirkonyum kaplama iyi yapılmazsa diş etinde dolaşımı bozarak diş eti kanaması ve çekilmesine sebep olabilir,
  • Zirkonyum sağlam bir materyaldir ancak esnek değildir. Bu nedenle çok uzun boşluklu restorasyonlarda, büyük köprülerde zirkonyum kaplama kullanılamamaktadır. Aksi takdirde zirkonyum kaplama kırılabilir.

Zirkonyum Kaplama ve Lamine Kaplama Arasındaki Fark

Zirkonyum diş ile lamine diş arasındaki fark hastalar tarafından oldukça merak edilen konulardandır.

  • Zirkonyum kaplama ve lamine kaplama arasındaki en önemli fark laminelerin daha az diş kesilmesini gerektirmeleridir. Zirkonyumda diş çepeçevre kesilirken lamine kaplamalar ise dişin yalnızca ön yüzünden az bir miktar kesimin yeterli olduğu uygulamalardır.
  • Lamine içerisinde altyapı malzemesi opaklık vermez ve preslenerek üretildiği için daha estetik görüntü elde edilir fakat hem kullanım ömrü hem de kuvvetlere karşı dayanıklılık bakımından zirkonyum diş daha avantajlı pozisyondadır.

Zirkonyum Kaplama ile Metal Kaplama Arasındaki Fark

Zirkonyum kaplama ile metal kaplama arasında bulunan farkları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Zirkonyum kaplama maliyeti, metal destekli kaplamaların maliyetine göre yüksektir.
  • Diş eti çekildiğinde zirkonyum diş estetik görünümünü korurken, metal porselen ise diş eti ile birleştiği bölgede kötü görüntü oluşturur. Zirkonyum kaplama dişi doğal bir uyumla yansıtır.
  • Kullanılan bazı metallere karşı oluşabilecek alerji riski zirkonyum kaplama altyapısında yokken, metal kaplamalarda özellikle nikel cinsi metal kullanıldığında alerji riski oldukça yüksektir. Zirkonyum kaplama için bu risk söz konusu değildir.
  • Metal porselenler diskotek, fotoğraf makinesi gibi bazı ışıklarda yokmuş gibi koyu renk ve ağızda boşluk görüntüsü verirken, zirkonyum kaplama doğal diş gibi tepki verir. Zirkonyum diş her türlü ışığı geçirir.
  • Zirkonyum diş altyapısı kullanılan kuron ve köprü protezleri ışık geçirgenlikleri bakımından doğal diş yapısına çok benzer estetik görüntü oluştururken, çok iyi yapılmış olsa bile metal porselenlerde bir donukluk, yapaylık görülmektedir. Bu nedenle özellikle ön dişlerde zirkonyum kaplama diş tercih edilmektedir.

Zirkonyum Diş Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Zirkonyum diş uygulaması ile ilgili en fazla karşılaşılan soruların cevapları şu şekildedir:

Zirkonyum Dişler Sararır Mı?

Zirkonyum kaplama yaptıracak hastalar “zirkonyum diş sararır mı?” sorusunun yanıtını oldukça merak etmektedirler. Zirkonyum diş pürüzsüz yüzeyi sayesinde çay, kahve, sigara gibi dış etkenlerden etkilenmeyip sararma veya renk değişimine uğramazlar. Zirkonyum kaplama rengi her zaman uygulandığı gibi kalır. Fakat hastalar arasındaki “zirkonyum diş yaptırdım, artık bakmama veya fırçalamama gerek yok” mantığı kesinlikle yanlıştır. Ağız ve diş sağlığı için gerekli bakım sağlanmalı, zirkonyum kaplama sonrası kontroller düzenli yaptırılmalıdır.

Zirkonyum Diş Yaptıran Kişiler Hangi Yiyecekleri Tüketemez?

Zirkonyum diş yaptıranlar 2 saat kadar bir şey tüketmemelilerdir. Zirkonyum diş yaptırıldığında özellikle ilk 24 saat adaptasyon geliştirilmesi için dikkatli kullanım gereklidir. Zirkonyum kaplama yaptıran hastalar adaptasyon sürecinde çok sert, kabuklu gıdalar değil, biraz daha yumuşak gıdalar tercih etmelidir.

İmplant Üzerine Zirkonyum Kaplama Yapılabilir Mi?

En çok sorulan sorulardan biri de implantın üzerine zirkonyum kaplama mı, yoksa metal destekli porselen kaplama mı yapılması gerektiğidir. Bu durum kişiden kişiye değişmekle beraber her iki seçenek de doğru uygulandığı sürece güzel sonuçlar verir. Fakat bilinmelidir ki yapı itibari ile zirkonyum kaplama işlemindeki estetik amaç, metal destekli porselenlere göre çok daha yüksektir. Özellikle estetik kaygısı ve yüksek gülme hattı olan hastalarda implantlı zirkonyum diş yapılabilmektedir. Bazı durumlarda implant uygulanmasına rağmen dişler arasında mesafe çok fazlaysa o mesafenin basıncı kaldıramama riski göze alınıp zirkonyum kaplama yerine metal destekli porselen tercih edilebilir.

Zirkonyum Kaplamanın Çıkarılması Gerekiyorsa, Altında Bulunan Gerçek Diş Zarar Görür Mü?

Zirkonyum kaplama için çıkarma işlemi gereken durumlarda, doğru uygulamayla hiç bir zarar söz konusu değildir. Tek tek veya çift şekilde çıkarılmasının, zirkonyum diş yapısına ya da alttaki asıl dişlere zararı yoktur, ancak işlemin uzman hekim tarafından yapılması oldukça önemlidir.

Zirkonyum Tedavisi Sırasında veya Sonrasında Ağrı Yaşanır Mı?

Ağrı vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Zirkonyum kaplama dişin ağrı yapması bazı durumlarda söz konusu olabilir. Zirkonyum diş hastada ağrı yaptığında alttaki dişle ilgili kırık, çürük gibi durumlar söz konusu olabilir veya kanal tedavisi gerekiyor olabilir. Zirkonyum öncesi geçici diş kaplaması yapılmayan dişlerde de ağrı olası bir durumdur. Ayrıca zirkonyum kaplama tedavisi sonrası zirkonyum diş altındaki dişte sıcak ve soğuk hassasiyeti varsa endişelenilmemeli, 3-4 hafta içinde geçeceği bilinmelidir.

Zirkonyum Kaplamalar Düşer Mi?

Zirkonyum kaplama sırasında kullanılan yapıştırıcıya veya alttaki dişte meydana gelen sorunlara bağlı olarak zirkonyum diş düşük bir ihtimalle de olsa düşebilir. Zirkonyum diş kesilmiş dişlerin üzerine bir yapıştırıcı ile yapıştırılır. Kimi zaman Zirkonyum kaplama yapılırken kullanılan yapıştırıcılarda çözünmeler olur, kaplama düşebilir. Bu durumda vakit kaybetmeden diş doktoruna gidilip tekrar yapıştırılması gerekir. Çünkü zirkonyum kaplama düştükten sonra 3-4 günden fazla zaman geçtiğinde dişlerde hareketlenmeler meydana gelip kaymalar olabilir, zirkonyum diş yerine geri oturtulamayabilir. Zirkonyum kaplama düşmesinin sebebi alttaki dişin çürümesi, kırılması gibi bir problem ise zirkonyum diş tekrar yapıştırılmak yerine, zirkonyum kaplama işlemi yeniden yapılmalıdır.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?

Zirkonyum kaplama doğal bir malzemedir fakat ömürleri altındaki dişin ömrü ile bağlantılıdır. Aynı zamanda zirkonyum diş kaplamanın ömrü hastanın ağız bakım rutini ve diyet alışkanlıkları ile de değişebilir. İyi işçilik, uygun tedavi sonrasında hasta tarafından gerekli fırçalama ve bakımın sağlanması ile zirkonyum diş uzun yıllar boyu kullanılabilir. Hastaların zirkonyum kaplama yaptırdıktan sonra dişlerine gereken özeni göstermesi ve düzenli olarak diş hekimine gitmeleri, kontrollerini aksatmamaları gerekir.

Zirkonyum Diş Yeniden Beyazlatılır Mı?

Zirkonyum diş için beyazlatma işlemi uygulanamaz. Beyazlatma denilen işlem, dişlerin üzerine mine tabakasındaki renklenmelerin giderilebilmesi için dişin yüzeyine uygulanan bazı yöntemler ile yapılır. Zirkonyum kaplama üzerinde bu yöntemler etkisiz kaldıklarından beyazlatma işlemi mümkün değildir. Ayrıca zirkonyum diş pürüzsüz, kaygan yüzeye sahiptir. Bu nedenle zirkonyum kaplama zaman içinde sararmaz, renk değişimine uğramaz.

Zirkonyum Diş Kaplama Sağlıklı Mıdır?

Zirkonyum diş kaplamanın ağız ve diş sağlığına hiçbir zararı yoktur. Zirkonyum malzeme, tıbbi malzeme statüsünde olup fazlasıyla sağlıklıdır. Zirkonyum kaplama metal içermediği için alerji riski yoktur. Zirkonyum diş, kaplama ihtiyacı olduğunda yapılabilecek en iyi alternatiflerden biridir. Zirkonyum kaplama hem estetik hem de fonksiyonel olarak hastaya mutlu sonuçlar verir.

Zirkonyum Diş Kaplaması Düşer Mi?

Zirkonyum diş yapılırken bir yapıştırıcı kullanılır. Zirkonyum diş yapılırken kullanılan bu yapıştırıcılarda bazen çözünmeler olur ve kaplamalar düşebilir. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden diş doktoruna gidilmelidir. Bazen de zirkonyum kaplama alttaki dişin çürümesine veya kırılmasına bağlı olarak düşebilir. Bu durumda zirkonyum kaplama yapımının tekrarlanması gerekebilir.

Zirkonyum Diş Kaplama Hangi Yaşlar İçin Uygundur?

Zirkonyum kaplama her yaştaki hasta için uygundur. Zirkonyum diş yapılabilmesi için yaş sınırı bulunmaz. Gerekli durumlarda her hastaya zirkonyum diş tedavisi uygulanabilir. Fakat zirkonyum diş yapılabilmesi için hastanın yüz çene gelişimini tamamlamış olmasında fayda vardır diyebiliriz.

Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Zirkonyum diş yaptırmak isteyen hastaların en çok merak ettikleri sorulardan biri “ kaplama tedavisi ne kadar sürer ?” sorusudur. Zirkonyum diş kaplamanın yapım süresi yapılacak diş sayısına da bağlı olmakla birlikte ortalama 1-2 hafta kadar sürer. Özellikle hastanın diş eti sağlığı yerinde değilse veya kanamalı diş eti söz konusuysa, zirkonyum kaplama işlemine başlamadan önce 1 hafta kadar tedavi süreci beklenir. Tedavi süreci bittikten sonra hastaya zirkonyum diş tedavisi uygulanabilir.

Zirkonyumun Diş Etiyle Olan Uyumu Nasıldır?

Zirkonyum diş malzemesi diş etiyle tamamen uyumlu malzeme olduğu için güvenle tercih edilebilir. Zirkonyum kaplama, çevresindeki diş etine zarar vermez, tam uyum sağlar. Ayrıca zirkonyum diş metal içermemesi sebebiyle de olası alerjik durumları ortadan kaldırır. Zirkonyum diş uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilir.

Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi Ağrılı Mıdır?

Zirkonyum diş kaplama yapılırken dişte bir miktar aşındırma yapılır. Zirkonyum kaplama yapılırken hasta yalnızca lokal anestezi yapılırken iğnenin ağrısını hisseder. Onun dışında zirkonyum kaplama işlemi sırasında herhangi ağrı hissetmez.

Zirkonyum Kaplama Diş Eti Hastalığı Olan Kişilerde Uygulanabilir Mi?

Zirkonyum diş yaptırmak isteyen fakat diş eti rahatsızlığı olan kişilere gerekli tedavinin uygulanması sonrasında iyileşme sürecinin beklenmesi gerekir. Zirkonyum diş, diş eti sağlıklı duruma geldikten sonra hastaya uygulanabilir.

Zirkonyum Kaplamaların Bakımı Nasıl Yapılır?

Zirkonyum diş, ağızdaki diğer dişlere yapıldığı gibi bakım görmelidir. Zirkonyum diş takıldıktan sonra diş ipi kullanımına önem verilmelidir. Zirkonyum kaplama yaptıran hastalar 6 ayda bir rutin kontrollerini yaptırılmalıdır.

Zirkonyum Dişler Ne Kadar Süre ile Kullanılabilir?

Zirkonyum diş, uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Diş eti ile oldukça uyumlu, tamamen doğal bir malzemeye sahip olan zirkonyum diş; doğru eller tarafından yapıldığı, hasta tarafından gerekli bakımın sağlandığı durumlarda hiç bir soruna neden olmaz. Zirkonyum diş takıldıktan sonra da rutin diş kontrollerinin aksatılmaması halinde çok uzun yıllar boyu rahatlıkla kullanılabilir.

Ağızda Tat Değişikliğine ya da Kokuya Neden Olur Mu?

Zirkonyum kaplama yapısında metal bulunmadığı için ağızda tat ve koku değişimine sebep olmaz. Fakat hastanın zirkonyum kaplama altındaki dişlerinde çürük varsa, kaplama altına yemek artığı kaçıyorsa, zirkonyum kaplama çiğneme yüzeyleri düz veya çene kapanışına uygun olmayıp dişlerin üzerinde yiyecek artığı biriktirmeye izin veriyorsa ve kaplama altındaki dişte çekilme ve kemik erimesi gibi sorunlar varsa ağızda tat değişikliği ya da koku oluşabilir. Bu durum zirkonyum kaplama yaptıran hastaları oldukça rahatsız eder. Bu sorunların teşhisi açısından zirkonyum diş yaptıran hastaların diş kontrollerinin düzenli aralıklarla aksatılmadan yapılması büyük önem taşımaktadır.

Metale Karşı Alerjisi Olanlarda Uygulanabilir Mi?

Zirkonyum kaplama yaptıracak hastanın metal alerjisi varsa endişelenmesine gerek yoktur. Zirkonyum kaplama yapısında metal bulunmaz. Bu nedenle metal alerjisi olan kişiler zirkonyum dişi rahatlıkla tercih edebilirler. Zirkonyum kaplama insan sağlığına oldukça uygundur.

Son Güncelleme Tarihi : 10.08.2023