Sizi Arayalım

Diş İmplantı

İçindekiler

Güzel bir gülüş için düzgün, beyaz ve eksiksiz dişlere sahip olmak oldukça önemlidir. İnsanlar hayatları boyunca çeşitli sebeplerle diş kayıpları yaşayabilir ya da dişlerinden memnun olmayabilir. Bu gibi durumlarda diş implantı uygulaması ile diş eksikliğinin giderilmesi amaçlanır. Diş implantı sayesinde dişlerinin düzgün ve eksiksiz gözükmesi kişinin kendine olan özgüvenini arttırır ve gülerken ağzını kapatarak dişlerini saklama gereği duymaz. Bu da kişisel ve sosyal hayatını olumlu yönde etkiler.

Seans Sayısı :
1-3 Seans
Operasyon Süresi :
20 Dakika
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
Yok
Hassasiyet Süreci :
3-7 Gün
İşe Dönüş Süresi :
Hemen
Anestezi :
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
8-10 Yıl

Diş İmplantı Nedir?

Çeşitli sebeplerle diş eksikliği yaşayan kişilerin diş köklerine yerleştirilen yapay kısımlar sayesinde dişsizlik problemi ortadan kalkmaktadır. Diş implantı, titanyum maddesinden üretilmiştir ve insan dokusu ile uyumludur. Bu sayede diş kökü ile çene kemiği arasında biyolojik bağlanma sorunsuz gerçekleşir ve bu kök/kökler işlem sonrasında vücudun birer parçası haline gelir. Titanyum yapısı gereği oldukça sert ve güçlü bir madde olduğu için çatlama, kırılma gibi hasarlara karşı da dayanıklıdır. Bu bakımdan diş eksikliğinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri diş implantıdır. Tek dişte uygulanabileceği gibi birden fazla dişte de implant yöntemi kullanılabilir.

Diş İmplantı Nasıl Uygulanır?

Diş implantı tedavisinin gerçekleştirilebilmesi için hastanın yeterli miktar ve yoğunlukta çene kemiğine sahip olması ile dişinde enfeksiyon bulunmaması gerekir. Sonrasında röntgen ve analizler ile uygulanacak tedavi planlanır. Kemik yüksekliğine uygun şekilde implant hazırlanması için tedavi öncesi diş muayenesi yapılır. İşlem sırasında implantın yerleştirileceği bölge uyuşturulur, frezler ile kemikte uygun çap ve boyda alan oluşturulur ve diş eti kaldırılır. Yerleştirilecek alan için kemikte yer hazırlanır. Diş kökünü taklit eden yapay implant belirlenen alana yerleştirilir. Hemen yükleme yapılmışsa diş eti kapatılır. Kapatma işlemi için ipek dikiş ya da kendinden eriyen dikişler kullanılır. Anestezi yöntemi olarak lokal anestezi tercih edilir. İleri cerrahi gerektirmeyen işlemler yaklaşık 20 dakika içinde tamamlanır. Uygulama sonrası hemen yeme/içme faaliyeti olmayacağı için kişinin işlem öncesi tok olması önerilir.

Ne Dediler?
Eftal Bolòz
03/03/2023

Öncelikle kliniğiniz çok temiz... Kepçe kulak operasyonu oldum... Alev hanım beni ikna etti sağolsun...hep arayıp sordu işlemlerde, işlemlerden sonra.

Devamını Oku
mesut elmacı
25/11/2022

İlk araştırma yapmaya başladığım da pek sıcak değildim operasyon konusunda Tubanur la konuştuktan sonra Ali hocayla tanışma fırsatım oldu sonrasında k

Devamını Oku
optikyazar
13/01/2023

Klinik hijyen ve temizlik bakimindan oldukça güzel . Neredeyse her gün durumumu takip etmeleri ayrıca incelik ve cok hosuma gitti . Alev hanıma da a

Devamını Oku
Kaan Tangit
03/02/2022

Yaptığım en iyi seçim. Çok sevimli bir ekip ve inanılmaz doktorlar çok memnunum çok.Alev Hanım bize çok yardımcı oldu. Her şey çok iyi organize edilmi

Devamını Oku
Sinem Örnek
06/01/2023

Başka bir yerde yaptırdığım bir işlemden sonra sıkıntı yaşamıştım, dermatoloji uzmanı Kübra Kızıltaç hanım neyse ki içimi rahatlattı ve sorunumu çözdü

Devamını Oku
İrem
20/02/2023

Lovest klinikte dudak dolgusu yaptırdım çok memnun kaldım herkes nerde yaptırdın diye soruyor onlara söylemiyorum

Diş İmplantı Kimler İçin Uygundur?

Diş implantı, 18 yaşını dolduran ve çene/yüz gelişini tamamlayan herkes için uygundur. Hekimin çekeceği röntgen sonrasında çene yapısının diş implantına uygun olup olmadığına karar verilir. Bu bakımdan genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı diş etlerine sahip ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek düzeyde kemik bulunan kişiler implant tedavisi ve ardından protez uygulamasında sağlıklı dişlere kavuşabilir.

Diş İmplantı Sonrası İyileşme Süreci

İşlem sırasında dişinize yerleştirilen tamponu yaklaşık 30 dakika kadar ısırmanız olası kanamaları engelleyecektir. Oluşabilecek şişlikleri en aza indirmek için buz uygulaması yapılması gerekir. Buz, işlem yapılan bölgeye 10 dakika tutup 10 dakika çekerek uygulanır. Diş implantı işleminden bir gün önce hekimin reçete ettiği antibiyotiğe başlamanız olası ağrıların engellemesi adına önemlidir. İşlem sonrası dişlerde ağrı olacağı için hekimin önerdiği süre boyunca ağrı kesici kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca ilk bir gün boyunca sert bir şekilde tükürülmemesi, gargara yapılmaması ve mümkünse diş fırçalanmaması gerekir. Operasyondan sonraki ilk birkaç gün çok sıcak yiyecek ve içecek tüketmemek ve yara iyileşme süreci tamamlanana kadar daha yumuşak ve besleyici gıdalar tüketmek daha rahat hissetmenizi sağlar.

İlgili İçerikler
Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş estetiği, hem sosyal hayatta hem de iş hayatında ikili diyaloglarda, gülümserken, kahkaha atarken...

Erkekler de Yapar ve Yaptırır

Bir dönem bakımlı erkekler için ‘Metroseksüel’ tabiri kullanılır, özellikle maço algısı...

Kadınlarda Annelik Estetiği, Erkeklerde Jinekomasti & Six Pack Ameliyatları ile Değişime Hazır mısınız?

Bir varmış bir yokmuş, adı Joe olan bir genç vardı. Joe, spor yapmayı ve fit...

Meme Estetiği Hakkındaki Gerçekler

Meme estetiği; meme biçimi, meme genişliği ve meme görünümü gibi pek çok nedene bağlı...

Atılan dikişler ile birbirine yaklaştırılan doku 7-10 gün sonunda kaynar. Ancak implantın tam anlamıyla kemikle kaynama süreci yani osteointegrasyon süresi yaklaşık 2-5 ay arasıdır. Titanyum implantlar kaynaştıktan sonra diş protez işlemine başlanır. Diş protezlerı, implant vidalarının üzerine eklenerek tek diş tedavi süreci tamamlanır. Diş implantları ömür boyu garantilidir ancak yapılan protezin ömrü yaklaşık 8-10 yıldır. Bu sürenin sonunda sadece protezin kaplama kısmının değiştirilmesi yeterlidir.

Son Güncelleme Tarihi : 10.08.2023